Festival United mag wel aan de Donk, maar jeugdevenement niet: “Oudenaardse jeugd wordt opzij geschoven”

Festival United mag wel aan de Donk, maar jeugdevenement niet: “Oudenaardse jeugd wordt opzij geschoven”

Voorzitter van de jeugdraad Arthur Provoost vraagt in naam van de Oudenaardse jeugdverenigingen aan het stadsbestuur waarom het ene evenement wel mag aan de Donkvijver en het andere niet. Foto: pdv

Oudenaarde -

Dat het dj-festival United op de terreinen aan de Donkvijver mag worden georganiseerd, is bij de Oudenaardse jeugdraad ingeslagen als een bom. “Waarom dat festival wel en onze Nacht van de Jeugdbeweging niet?”, wil de jeugd weten.

Onlangs raakte bekend dat de tweede editie van het United Festival, gepland op 27, 28 en 29 april, op het evenemententerrein aan de Donkvijver zal plaatsvinden. Het stadsbestuur van Oudenaarde gaf daarvoor de toestemming en dat ligt de Oudenaardse jeugdraad zwaar op de maag. “Met verschillende jeugdverenigingen dromen we al jaren van een openluchtfestival op de prachtige locatie van de Donkvijver, maar telkens krijgen we van de stad het deksel op de neus”, verwoordt Arthur Provoost, voorzitter van de Oudenaardse jeugdraad, het ongenoegen.

Imago

De jeugd hoopte in oktober vorig jaar dat de Nacht van de Jeugdbeweging aan

de Donk kon plaatsvinden. Maar die hoop botste op het veto van het stadsbestuur. “Na heel wat discussie kreeg de KSA Sint-Jacob Oudenaarde het verdict dat de Nacht van de Jeugdbeweging niet op het terrein aan de Donk kon plaatsvinden”, zegt Arthur Provoost. “Het stadsbestuur adviseerde negatief omdat het evenement te veel overlast zou veroorzaken. We vragen ons dan ook af waarom het ene evenement wordt goedgekeurd en het andere niet. Zo blijkt een driedaags festival als United, met drie podia en een camping, wel te mogen plaatsvinden. We vinden het jammer dat het financiële gewin van de stad verkozen wordt boven de creativiteit van de jeugd. De Oudenaardse jeugd voelt zich opzij geschoven.”

“We willen evenementen zoals de Nacht van de Jeugdbeweging organiseren voor de Oudenaardse jeugd en zouden heel graag de steun krijgen van de stad”, klinkt het bij KSA Sint-Jacob Oudenaarde. “Het is teleurstellend dat er geen consistent beleid gevoerd wordt. Bovenal vinden we het betreurenswaardig dat er niet eerlijk gecommuniceerd wordt met jongeren, die toch een groot deel uitmaken van de werking en het imago van de stad. We hopen hier maar al te graag meer informatie over te krijgen. We willen ook een uitleg over hoe een resolute ‘nee’ toch een ‘ja’ kan worden, zodat evenementen ook buiten de evenementenhal De Qubus kunnen plaatsvinden. Graag willen we ook een debat openen om een oplossing te vinden voor deze kwestie.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio