Katja Retsin staat voor het eerst op de planken aan de zijde van haar zingende echtgenoot

Katja Retsin staat voor het eerst op de planken aan de zijde van haar zingende echtgenoot

Het is de eerste keer dat Katja Retsin en Jan Schepens samen op het podium staan. Foto: ivh

Deinze / Evergem -

De première van de familiemusical ‘Dolfje Weerwolfje’ is pas op zaterdag 14 april gepland, maar nu al zijn de acteurs in Sleidinge druk in de weer met repetities in theaterzaal Stroming. Een van hen is tv-presentatrice Katja Retsin (47) uit Astene. Aan de zijde van haar man Jan Schepens (47) debuteert ze in een musical.

“De scène is voor mij niet helemaal nieuw. Tot ik 24 jaar was, speelde ik immers amateurtoneel. De acteermicrobe heb ik dus al lang te pakken”, grapt Katja. “Ik studeerde voor vertaler en volgde een postgraduaat communicatiewetenschappen.”

“Vijftien jaar werkte ik voor diverse programma’s op radio en televisie. Daarmee had ik het veel te druk om het nog met iets anders te combineren. Hoewel Jan en ik drie kinderen kregen, heb ik nu meer tijd. Mijn keuze voor de musical is alvast een ongelooflijke meevaller. Voor mij gaat een nieuwe wereld open. Ik zit nu op het terrein van Jan. Acteren in een musical is niet zo eenvoudig als mensen zich voorstellen. Je moet immers van veel markten thuis zijn”, ervaart Retsin.

Zangles

Goed acteren volstaat niet. “Hoewel ik niet solo moet zingen, moest ik zangles volgen. Ook als je in groep zingt, moet het zeer goed zijn. Op de scène moet je ook bij de pinken blijven. De acteurs moeten immers door het verplaatsen van een stoel of tafel onopvallend meewerken aan decorwissels. Een Ginger Rogers moet je niet zijn, maar je moet ook kunnen dansen. Dat is allemaal confronterend. We moeten ook onze stem verzorgen. Om ze optimaal te houden, drink ik thee en ga ik tijdig slapen”, bevestigt Katja, die de rollen van kip Dollie en de mama van Dolfje Weerwolfje combineert.

“Samen werken met mijn man, is een leuke ervaring. Het is heel fijn om met hetzelfde bezig te zijn. We warmen samen onze stem op. Als we met de auto naar de repetities rijden, oefenen we onze teksten in. Omdat we op dezelfde uren moeten werken, moeten we ons voor onze drie kinderen wel beter organiseren. Tot nog toe zijn echter alle ervaringen zo positief dat het acteren in een musical voor herhaling vatbaar is”, besluit Katja.

INFO

Doflje Weerwolfje, de musical door Event Team. Première zaterdag 14 april in theaterzaal Stroming, Weststraat 31, Sleidinge en daarna in nog zeventien andere Vlaamse culturele centra.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees