VOLLEYBALBEKER VAN BELGIËFINALENoliko MAASEIK - Knack ROESELARE - Emile Rousseaux en Roeselare willen voor het eerst dit seizoen Maaseik verslaan en derde beker op rij veroveren

“Hoe moeilijker de opdracht, hoe groter en opwindender de uitdaging”

“Hoe moeilijker de opdracht, hoe groter en opwindender de uitdaging”

Emile Rousseaux legt zijn spelers uit hoe eeuwige rivaal Maaseik aan te pakken. Foto: Bart Vandenbroucke

Roeselare -

Zondag vanaf 14 uur gaan Emile Rousseaux en Roeselare in het Antwerpse Sportpaleis op zoek naar een derde opeenvolgende bekerwinst. Sowieso de laatste voor Rousseaux, die volgend seizoen bij de Franse nationale vrouwenploeg aan de slag gaat.

“In tegenstelling tot wat sommigen denken of zelfs al insinueerden, ben ik nog met hart en ziel bezig met Knack Roeselare. Dat kan ik met de hand op het hart zeggen”, opent Emile Rousseaux vurig. “Natuurlijk wil ik mijn schitterende periode bij Roeselare met prijzen afsluiten, maar die komen er niet op bestelling. Een bekerfinale is nog eens extra moeilijk omdat alles in één wedstrijd wordt beslist. Er is geen herkansing mogelijk zoals in de finale van de play-offs.”

“Ik wil zeker niet in de huid van de underdog kruipen, maar het is een feit dat we dit seizoen al drie keer tegen Maaseik verloren: twee keer in de reguliere competitie en in de halve finale van de League Cup”, wijst Rousseaux op de favorietenrol van de Limburgers. “Het is wel de eerste confrontatie tussen beide teams waarin er echt iets op het spel staat en dat maakt toch een groot verschil. Na drie nederlagen gaan wij voluit voor een eerste zege tegen Noliko dit seizoen.”

“Ik speel geen verstoppertje als ik zeg dat Maaseik dit seizoen sterker staat dan de voorbije jaren”, vervolgt Rousseaux. “Met de Canadees Blankenau hebben ze nu een veel betere spelverdeler, Rychlicki is rijper en daardoor meer bepalend geworden, en Jolan Cox is bezig aan een schitterend seizoen. Daardoor zijn de Limburgers minder afhankelijk van de ervaring van Jelte Maan. Roeselare koos voor de jeugd en moest daardoor spelers als Gertjan Claes en Stijn D'Hulst laten gaan. Twee mannen die ons het voorbije seizoen in moeilijke momenten dikwijls uit de penarie haalden. Ook Pjotr Orczyk bleef lange tijd aan de kant met knieproblemen. De Pool is zo goed als hersteld, maar het ontbreekt hem uiteraard nog aan het nodige matchritme om mee beslissend te zijn.”

Champions League

“Het wordt heel lastig om de beker voor de derde keer op rij naar Roeselare te brengen”, besluit Emile Rousseaux. “Maar: hoe moeilijker de opdracht, hoe groter en opwindender de uitdaging. Dat Maaseik zijn Champions League-match in Izmir won en wij thuis met 0-3 verloren van Civitanova, zal weinig invloed hebben op de bekerfinale. Zelfs uit het 0-3 verlies van woensdag kunnen wij positieve dingen meenemen naar de match van zondag.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio