WielrennenElite & dames-elite

Tweevoudig wielergala Nieuwpoort- Ichtegem lokt mooi deelnemersveld

Nieuwpoort / Ichtegem -

Ichtegem fungeert op zondag 4 maart weer als aankomstplaats van Dwars door West-Vlaanderen-Johan Museeuw Classics voor eliterenners. Nieuw is dat de Omloop van de Westhoek-Memorial Stive Vermaut een internationale wedstrijd voor dames wordt.

De tweede editie van Dwars door West-Vlaanderen-Johan Museeuw Classics (UCI 1.1) start in Nieuwpoort. De afstand bedraagt 189,3 km. Na een lus van 137,3 km met de beklimming van de Kemmelberg en de Rodeberg moet het peloton nog vier ronden van 13 km in en om Ichtegem afwerken. Daar staan telkens de Keiberg en de Catteberg op het menu. Vorig jaar won de Nederlander Jos van Emden.

Quick Step Floors stelt in principe Cavagna en Richeze op. Lotto-Soudal rekent op Armée, Frison, Hofland en Vanendert. Andere blikvangers in deze manche van de Napoleon Games Cup zijn Coquard, Devolder, Devriendt, Meurisse en Claeys.

De 54ste editie van de Omloop van de Westhoek-Memorial Stive Vermaut is niet langer een wedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften maar een internationale afspraak voor dames-elite (UCI 1.2). Er zullen 150 rensters opdagen. Vanuit startplaats Nieuwpoort gaat het naar het plaatselijke circuit in Ichtegem. De afstand bedraagt 126,3 km. De nieuwe koersdirecteur is de jonge Karen Sanders uit Eernegem.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio