Mama

"Mama's, hoe overleef je een katerdag?" en andere tips voor ouders die het niet té serieus nemen

"Mama's, hoe overleef je een katerdag?" en andere tips voor ouders die het niet té serieus nemen

Foto: Facebook

'Van gin tot pap' is een nieuwe Facebookgroep voor 'rockstar-dads' en 'mama's met Beyoncé-allures'. De groep richt zich tot ouders die blijven zoeken naar het evenwicht tussen tijd voor zichzelf en het beste voor de kinderen. "De groep is er vooral voor ouders die zichzelf niet altijd té serieus nemen."

Auteur Isabel Boons (36) is de oprichter van de community en zelf mama van Laurette (4) en Henri (18 maanden). We bellen haar op terwijl de twee kinderen met buikgriep in bed zitten en ze tussen het wassen, opruimen en troosten ook nog een deadline probeert te halen. #realparenting dus. 

Isabel noemt zichzelf een 'mama met Beyoncé-allures'. Een 'losse' mama die het allemaal niet té serieus neemt en ook nog wel eens de behoefte voelt om een avondje op stap te gaan en alle remmen los te gooien. 'Van gin tot pap' dus, meteen ook de naam van haar kersverse online community.

Vanwaar plots de behoefte om een Facebook-groep op te richten? 

"Ik ervaar het zelf en hoor het ook bij mijn vrienden, maar ouders hebben het anno 2018 niet altijd even makkelijk. Ze willen genoeg tijd voor zichzelf en ook het beste voor hun kinderen. Heel wat ouders zitten met vragen over opvoeden, maar zijn ook zo vaak op zoek naar originele en gezonde receptjes, restauranttips, concerttips en hacks om het leven net iets makkelijker te maken. Ik ben freelance auteur en heb al heel wat populaire cocktail- en drankboeken geschreven, waaronder Gin & tonic, de complete gids voor een perfecte mix. Nu ik mama ben, voelde ik het ook eens kriebelen om iets anders te doen. 'Van gin tot pap' dus, een community en hopelijk ook het begin van een nieuw boek. De alledaagse ervaringen van ouders zijn de perfecte bron van inspiratie!"

 

 

Had je het onderschat, mama zijn? 

"Ja, enorm. Het haalt je hele leven overhoop. Je bent je vrijheid plots kwijt. Ik vind vooral de overgang van eentje naar twee heel groot. Je huis is nooit meer proper, er is altijd eentje dat aandacht vraagt, en als we ergens naartoe gaan, ben ik altijd wel iets vergeten."

Hoe druk je zelf de pauzeknop in? 

"Door te sporten. Ik doe het iets minder dan vroeger, maar soms doe ik de kinderen weg of regel ik een babysit zodat ik toch nog naar de crossfit kan. En een stapje zetten! Ik ga heel graag nog eens dansen of probeer weg te gaan met vriendinnen. Alleen de dag erop is het nu wel een pak minder. Hoe overleef je als ouder een katerdag? Ook daar hoop ik in de community een antwoord op te vinden." 

Heb je al iets geleerd van de tips en hacks in de groep? 

"Ja, ik ben echt overdonderd door alle input! Ik heb slechte slapers thuis en ook het potje van Laurette blijft voor problemen zorgen. De nachtzindelijkheid vind ik bijvoorbeeld een hele moeilijke. Maar hier helpt bijvoorbeeld de pipifee. Het systeem is hetzelfde als dat van de tandenfee. Als ze 's nachts niet in bed plast, stop ik een met glitter versierd briefje onder haar hoofdkussen en een centje. Sindsdien is het bedplassen fel verminderd. Maar op de community komen ook heel wat tips voor buitenactiviteiten of uitstapjes. We gingen in enkele dagen naar meer dan 4000 leden en de tips en hacks blijven maar komen!"

 


Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees