Jazzy Sunday met jazzvibrafonist Pieter Claus

Jazzy Sunday met jazzvibrafonist Pieter Claus

Foto: LEZ

Deinze - vtbKultuur Deinze programmeert vier jazzconcerten op zondagen van december tot maart. Daarmee laat vtbKultuur het publiek kennismaken met een breed perspectief van de jazzmuziek, van vocale jazz tot gipsy jazz, telkens met gevarieerde bezettingen. Op zondagnamiddag 18 februari speelt het Pieter Claus trio in de kelder van de bibliotheek op de Markt van Deinze. De toegang is gratis.

Een zondagnamiddag is een uitgelezen moment om zowel het jazzminnend publiek als muzikanten warm te maken voor een muzikaal belevingsmoment en om ontspannen te genieten van een jazzoptreden. De bibliotheekkelder op de Markt in Deinze als locatie voor Jazzy Sunday refereert naar vele jazzclubs in grootsteden, daar is het steeds gezellig en duister vertoeven.

Pieter Claus, vibrafoon

Pieter Claus is jazzvibrafonist en percussionist. Hij leidt een aantal projecten waarbij improvisatie de rode draad vormt: zijn Sinister Sister speelt eigenzinnige bewerkingen van muziek van Frank Zappa en Bela Bartok. Eigen composities brengt hij dan weer met het Pieter Claus Quartet: een mix van fusion, etno-jazz, elektronische muziekstijlen, 20ste eeuw klassiek. Pieter geeft percussieles aan de academies van Deinze en Gent.

Jazzy Sunday

De werkgroep van Jazzy Sunday binnen vtbKultuur bestaat uit Dominique Vantomme, Mattias Vanhoecke en Joren Blancquaert. Deze twee eerste heren hebben een sterke band met Deinze en hebben hun strepen in de jazzmuziek al ruim bewezen. Er volgt na zondag nog één concert, op 18 maart met het Dirk Van der Linden trio, hammond-orgel.

Praktisch

Wanneer: zondagnamiddag 18 februari 2018 om 17 u, deuren open om 16 u

Waar: bibliotheekkelder, Markt, Deinze

Toegang: gratis

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio