Wereldleider in medische apparatuur wil Belgisch distributiecentrum sluiten: 380 banen bedreigd

Wereldleider in medische apparatuur wil Belgisch distributiecentrum sluiten: 380 banen bedreigd

Foto: Dick Demey

Brussel / Opglabbeek -

Het Amerikaanse bedrijf Medtronic, gespecialiseerd in medische technologie, wil zijn distributiecentrum in Opglabbeek sluiten. Er staan 380 banen op de tocht, zo hebben directie en vakbonden vrijdag samen aangekondigd.

Medtronic is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in medische technologie. De hoofdzetel is gelegen in Minnesota. Het ontwikkel en produceert heel uiteenlopende medische apparatuur, gaande van chirurgisch materieel tot insulinepompen tot neurologische implantaten.

Vanuit Opglabbeek wordt allerhande apparatuur voor operaties verdeeld over heel Europa. Die activiteiten zullen naar Heerlen in Nederland verhuizen, ten vroegste in de tweede helft van dit jaar.

Medtronic verkocht midden vorig jaar echter een deel van de producten aan een derde partij, en die heeft nu beslist de logistiek ervan in eigen handen te nemen, legt Marc Van Aperen, communicatiemanager van Medtronic, uit. De distributie van de overige producten zal worden overgebracht naar een ander distributiecentrum van Medtronic, in Heerlen (Nederland). Dat zou ten vroegste in de tweede helft van dit jaar gebeuren.

Vrijdag werd de intentie tot collectief ontslag aangekondigd in Opglabbeek. Op 19 februari zullen directie en vakbonden de informatie- en consultatieprocedure opstarten die is voorzien in de wet-Renault.

Medtronic heeft in België nog een verkoopkantoor in Jette. Daar werken zowat 200 mensen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees