Man die blinde en bejaarde dame oplichtte tijdens werkstraf krijgt 21 maanden cel

Aalter -

Paul V.H. uit Aalter, die intussen in Kortemark woont, is vrijdag door de Gentse rechter veroordeeld tot 21 maanden cel en een boete van 2.000 euro voor verscheidene feiten. Hij lichtte in 2016 een bejaarde dame op die hij tijdens het uitvoeren van een werkstraf bijstond, en bedreigde en belaagde zijn ex-vriendin.

“De beklaagde heeft inmiddels aangetoond dat in zijn geval een werkstraf niet de juiste oplossing is”, klonk het vrijdagochtend bij rechter Blomme in de Gentse strafrechtbank. Voor de rechter stond Paul V.H., een man uit Aalter die in 2016 tijdens het uitvoeren van een werkstraf en bejaarde, blinde en hulpbehoevende dame oplichtte.

Bij wijze van werkstraf moest hij de vrouw helpen, maar hij sloot telecomcontracten af op haar naam “omdat hij niet genoeg geld kreeg van zijn budgetbeheerder”, klonk het ter verdediging. De feiten kwamen aan het licht toen de bejaarde dame aanmaningen in de bus kreeg voor niet-betaalde facturen.

Stalking

V.H. leerde tijdens diezelfde werkstraf een nieuwe vriendin kennen, maar de relatie hield maar een jaar stand. Toen bleek dat de vrouw een nieuwe partner had, begon V.H. haar als een bezetene te stalken. Ze blokkeerde zijn nummer, maar de man wist van geen ophouden. Op 31 augustus 2017 stuurde hij 22 mails, waarin hij onder meer liet verstaan dat zijn ex “dood en verbrand” was in zijn ogen en dat ze “nog veel tranen mocht laten”.

Voor de oplichting van de bejaarde dame en de stalking van zijn ex kreeg V.H. gisteren 21 maanden cel en een boete van 2.000 euro. Hij moet zijn slachtoffers ook elk 350 euro schadevergoeding betalen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio