Fietser aangereden op herdenkingsdag voor twee dode fietsers in Gent

Fietser aangereden op herdenkingsdag voor twee dode fietsers in Gent

Een zwaar fietsongeval onderstreepte vrijdag als een pijnlijk toeval een actie van de Gentse Fietsersbond. Foto: foto’s bst

Gent -

De Fietsersbond heeft vrijdag op twee plaatsen in Gent een herdenkingsbordje aangebracht ter nagedachtenis aan twee fietsers die omkwamen in het verkeer. Net die ochtend raakte een fietser zwaargewond bij een aanrijding in Gent.

Een 49-jarige vrouw werd in de Sint-Pietersnieuwstraat om 7 uur ’s vrijdagochtend van haar fiets gemaaid door een auto. De bestuurder, een 19-jarige West-Vlaming zou later blijken, reed door en sloeg op de vlucht.

De fietsster werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht met zware verwondingen. De politie kon de wagen even later opsporen en arresteerde de bestuurder en zijn passagier, een 22-jarige. De 19-jarige bestuurder is zijn rijbewijs kwijt en werd gisteren voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Het parket wil hem in de cel houden, omdat hij kort voor de aanrijding al betrokken was bij een incident in de Kunstlaan. De bestuurder zou hier tot tweemaal toe uitgestapt zijn en slagen hebben toegebracht aan twee voetgangers.

Pijnlijk toeval

Het ongeval onderstreepte vrijdag als een pijnlijk toeval een actie van de Gentse Fietsersbond.

Die bracht aan het kruispunt van de Hoogstraat en de Peperstraat een zwart bordje aan ter nagedachtenis van de 55-jarige Veysel Calinalti, een Gentse man die in november van zijn fiets werd gemaaid door een bestuurder die onder invloed was van drugs. Calinalti overleed in het ziekenhuis.

Later op de avond werd ook aan de Langerbruggestraat een bordje opgehangen. Daar overleed vorig najaar Dirk Van Geele (50), toen hij met zijn fiets de drukke steenweg kruiste. Hij werd gegrepen door een bestelwagen.

De Fietsersbond pleitte vrijdag voor een snelheidsbegrenzer in alle auto’s. “Blijkbaar kan dat voor vrachtwagenchauffeurs, maar niet voor automobilisten. Onbegrijpelijk.”

Fietser aangereden op herdenkingsdag voor twee dode fietsers in Gent
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio