voetbal3de Amateurklasse AGrimbergen - Stekene - Corentin Gabriëlli en team geloven weer in de redding

“Nu ook eens twee matchen na mekaar winnen”

“Nu ook eens twee matchen na mekaar winnen”

Corentin Gabriëlli: “Met nog 10 matchen te gaan, is ons eerste doel Ninove inhalen.” Foto: kms

Grimbergen -

Grimbergen leeft weer. Na de zege tegen Mariekerke nadert blauw-wit tot op twee punten van huidig barragist Ninove. Het geloof dat de degradatie ontlopen nog kan, groeit. Ook bij Corentin Gabriëlli. Zeker omdat Stekene geen onmogelijke opdracht lijkt.

Grimbergen mengt zich weer helemaal in de degradatiestrijd.

“Die drie belangrijke punten tegen Mariekerke deden deugd en hebben vertrouwen gegeven. Zeker omdat we de wedstrijd twee weken voordien tegen Vlamertinge ook al hadden gewonnen. Nu is het elke match oorlog. Voor ons en voor de ploegen rond ons”, zegt de 23-jarige middenvelder.

Heenmatch niet vergeten

“Met nog 10 matchen te gaan, is ons eerste doel Ninove inhalen. We pakken 7 op 12 en dat is de beste reeks die we dit seizoen al neerzetten.”

Bovendien lijkt tegenstander Stekene niet in allerbeste doen. In de tweede periode pakte het met 9 punten slechts één punt meer dan Grimbergen en het telt het met 24 treffers ook slechts één doelpunt meer dan de Grimbergenaars.

“Op Stekene was ik zelf nog geblesseerd. We kwamen er twee keer op voorsprong, maar verloren uiteindelijk nog met 4-2. Ook dat zijn we nog niet vergeten. Dat ze in de tweede periode slechts negen punten pakten, wil eigenlijk niets zeggen. Want wij zijn in hetzelfde geval. Misschien hebben ze zich net als wij ook versterkt. Bij ons brengt Addo rust en sereniteit in de verdediging, terwijl Samir een sterke jongen is die ook kan voetballen. Wij hebben nog geen twee matchen na mekaar gewonnen dit seizoen. Dat moet nu maar eens gebeuren.”

Vorige week moest Gabriëlli verrassend op de bank starten.

“Ik was ontgoocheld, want ik ben niet gewoon op de bank te zitten. Maar ik begrijp de trainer ook wel. De voorbije weken liep het niet honderd procent. Hij wou me wat laten rusten. Ik kwam in bij 0-0 en we wonnen toch met 2-0. Dat voelde goed aan.”

Gabriëlli woont in Evere en kan zijn job prima combineren met voetbal.

“Ik werk bij de Europese Commissie in Brussel. Elke dag van 7 tot 15 u. Prima uren. Zo kan ik telkens voor de training nog wat rusten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio