Bodycambeelden tonen hoe agenten man op het nippertje kunnen redden die overdosis drugs nam

Bodycambeelden tonen hoe agenten man op het nippertje kunnen redden die overdosis drugs nam Video: Facebook

Drie agenten uit het Amerikaanse Peachtree City hebben eerder deze maand een heldendaad verricht. Tijdens een snelle interventie konden ze een man op het nippertje redden die dreigde te sterven aan een overdosis opioïde pijnstillers. De spannende bodycambeelden die de politie onlangs op Facebook plaatste, moet anderen waarschuwen voor de gevaren die gepaard gaan met het gebruik van de drugs.

Normaliter kan het geneesmiddel Naloxon een oplossing bieden bij een overdosis opioïde pijnstillers. Maar de situatie van de man in de staat Georgia bleek zo erg dat dat niet voldoende was. De agenten moesten naast het tegengif hem ook een tijdlang reanimeren. Gelukkig had hun snelle interventie effect. Uiteindelijk voelde een van de agenten opnieuw een hartslag en was het grootste gevaar geweken.

“Ze deden het fantastisch”, vertelde agent Odilia Bergh van Peachtree City Police Department. Vooral het feit dat de agenten alle voorzorgsmaatregelen hadden genomen, stemde haar tevreden. Aanvankelijk was het immers onduidelijk waarom de man een hartstilstand had gekregen. De agenten gingen daarom eerst over tot reanimatie, maar eens de omstandigheden steeds meer in de richting wezen van een overdosis drugs, behoorde ook Naloxon tot de mogelijke hulpmiddelen.

Hallucinante cijfers

“Het fijne aan het tegengif is dat het jouw lichaam niet schaadt als je het niet nodig hebt”, zei Bergh. “Daarom hebben ze ervan gebruikgemaakt.” Een goede keuze, zo bleek later. De man had daadwerkelijk een overdosis genomen, en werd al enkele minuten later alweer tot leven gewekt.

Een overdosis opioïde pijnstillers is een bijzonder groot probleem in de Verenigde Staten. Dat staven ook de cijfers die samen met de bodycambeelden te zien zijn in de video. Op dit moment zijn de pijnstillers zelfs een grotere doodsoorzaak dan borstkanker. Ook de algemene cijfers zijn hallucinant. Elke negentien minuten sterft een Amerikaan aan een overdosis die onbedoeld werd toegediend.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees