Ouder worden voor beginners

Ouder worden voor beginners

Luc Van de Ven Foto: LEZ

Deinze - Gezinsbond Deinze nodigt ouderenpsycholoog Luc Van de Ven uit naar zaal Rekkelinge op vrijdagavond 23 februari. Hij brengt een voordracht met als titel ‘Ouder worden voor beginners’, waarbij hij dieper ingaat op de kunst van het ouder worden.

Luc Van de Ven

Luc Van de Ven is een klinisch ouderenpsycholoog van de Dienst Ouderenpsychiatrie van het Universitair Psychiatrisch Centrum, KU Leuven. Luc Van de Ven schreef er een hele reeks boeken en artikels over het ouder worden. Centraal thema is het loslaten: genieten van de oude dag en zich niet uitputten in pogingen om de eeuwige jeugd na te streven. De meeste mensen slagen daarin, maar sommigen worden verbitterd of wanhopig. Uiteraard kan voor iedereen het noodlot toeslaan. Zo is dementering of het overlijden van de partner voor velen een moeilijk te verwerken verlies. Er wordt ook ingegaan op tips en richtlijnen die kunnen helpen bij het verwerven van een grotere leefbaarheid en tevredenheid.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 23 februari 2018 om 20 uur

Waar: Zaal Rekkelinge, Désiré Delcroixstraat 1 A, Deinze

Toegang: €8 aan de deur. Wie inschrijft op voorhand via joost.vermeersch@telenet.be betaalt slechts €7, als je dit overschrijft vóór 19 februari op  Gezinsbond Deinze BE 18 4427-6851- 5165 met de vermelding "Luc Van de Ven + aantal personen" . Leden ontvangen ter plaatse €2 op de lidkaart.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio