BBC Zulte wint tegen zwart beest Laarne

BBC Zulte wint tegen zwart beest Laarne

De BBC Zulte familie op de feestmatch. Foto: www.bbczulte.be

Zulte - In de heenronde speelde BBC Zulte ID Recruitment uit tegen Upkot Sparta Laarne gespeeld en ging daar zwaar de boot in met 78-47 verlies, een collectieve offday. De Zultenaars waren dus op revanche gebrand. Het zou echter niet gemakkelijk worden met twee afwezige basispionnen, Gilles Brochez ziek en Nils Jouret aan het werk.

Laarne begon direct sterk. Zulte leed wat balverlies en de eerste dunk in een wedstrijd in de zaal van BBC Zulte was een feit. Robin Vandamme slaagde erin de bal te stealen en Zulte te trakteren op een dunk om af te maken. Ondanks de Zultse turnovers in het begin van de wedstrijd speelden zij offensief sterk. De driepunters vlogen vlot binnen via Gregory Loontjens en de andere vleugels, ook inside werden de drives goed afgewerkt.

Als je de quarterstanden bekijkt zie je dat de wedstrijd continu gelijk opging. Het was voor de Zultenaars dan ook de boodschap gewoon te blijven vechten voor elke bal om de overwinning binnen te halen.

De wedstrijd werd wel door toedoen van de scheidsrechters iets minder aantrekkelijk. BBC Zulte nam maar liefst vier technische fouten en Laarne kreeg er ook twee. Een aantal waren misschien wel enigszins verdiend, maar het konden er evengoed nul geweest zijn in een toch wel faire wedstrijd. Door de technische fouten kwam Laarne aan de rust wat dichter aansluiten, waardoor Zulte de rust inging met slechts vijf punten voorsprong: 46-41.

De tweede helft begon goed voor BBC Zulte. Mats Jouret vond het doel met de ene drive na de andere. Als hij eens niet kon afwerken werd hij foutief gestopt waardoor hij een pak vrijworpen mocht nemen. Hij scoorde maar liefst 20 punten van achter de vrijworplijn.

Onder de borden was Nils Jouret er niet om de rebounds te nemen maar deze werden mooi verdeeld onder Tim Van Rossom, Louis Boerjan en Cédric Veldeman. De wedstrijd eindigde met een fel bevochten overwinning met 90 – 84.

Voorzitter Cedric Veldeman: ‘Het was een mooie teamprestatie en zo stellen we onze derde plaats nog wat veiliger in de rangschikking. BBC Ninove staat nu eerst met drie verlieswedstrijden, dan komt Gentson met vijf verlies wedstrijden en dan komen wij met zes verlieswedstrijden. De vierde in de rangschikking heeft al negen verlieswedstrijden.’

Spelers BBC Zulte: Loontjens: 14, Boerjan L: 17, Van Rossom: 6, Brochez ziek, De Munck: 9, Jouret M 37, Dewinter: 4, Lefevre: 0, Veldeman 3, Bytebier: 0, Jouret N afwezig

Spelers Upkost Sparta Laarne: De wilde 16, Vandamme 23, Van den Breen 11, Marechal 8, Handrickx 8, Bouderez 11, Claeys 7, Van Der Heyden 0, Monsieur 0

Quarterstanden:25-21 Q2: 21-20 Q3: 24-24 Q4: 20-19

Eindscore:90-84

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio