Celebs

Jennifer Lawrence neemt een jaar vrij en heeft daar een goede reden voor

Jennifer Lawrence neemt een jaar vrij en heeft daar een goede reden voor

Foto: Isopix

Oscarwinnares Jennifer Lawrence (27) is binnenkort te zien in Red Sparrow, maar verdwijnt na de release even van het toneel. Ze neemt een jaar vrij om zich te focussen op activisme en politiek. Ze wil vooral jonge mensen inspireren om zich politiek te engageren.

In een interview met Entertainment Tonight gaf Oscarwinnares Jennifer Lawrence aan dat ze een jaar vrij neemt. Ze wordt vertegenwoordiger van Respresent.us, een nonprofit-organisatie die zich inzet tegen corruptie in de Amerikaanse politiek. De actrice wil jonge mensen inspireren en aanzetten om zich lokaal politiek te engageren.

"Met een tempo van drie films per jaar heb ik nood aan een break", zei Jennifer Lawrence eerder al in verschillende interviews. "Ik snak soms naar een gewoon leven."

In januari was de actrice nog op bezoek in een school in Ohio om te debatteren over corruptie in de politiek. De reactie van de studenten was toen bijzonder positief. "Het maakt een heel groot verschil wanneer iemand die amper tien jaar ouder is dan wij komt vertellen over politiek. Dat is heel inspirerend." 

De Oscarwinnares deed ook al mee aan verschillende vrouwenmarsen en strijdt voor gelijke vrouwenrechten. Nu neemt ze dus officieel een filmbreak om hier nog meer tijd voor vrij te maken. 

 


Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees