Zwaar gehandicapte man boort zich met auto in woning

Zwaar gehandicapte man boort zich met auto in woning

De brandweer moest de gevel stutten. Binnen was de schade enorm. Foto: fg

Tielt-Winge -

Een zwaar mentaal gehandicapte veertiger heeft zich zaterdagvoormiddag met een auto in de gevel geboord van het woongedeelte van beenhouwerij 't Vleesatelier op de hoek van de Tiensesteenweg en de Kiezegemstraat in Sint-Joris-Winge. De man verblijft normaal door de week in een instelling in Leuven, maar was in het weekend op bezoek bij een voogd op enkele tientallen meters van de beenhouwerij. “De man ontsnapte aan het oog van de vrouw en nam haar wagen”, zegt politiewoordvoerder Luc Liboton van de politiezone Hageland. “Hij is ermee weggereden en boorde zich drie huizen verder in die woning.”

De man bleef als bij wonder ongedeerd. Maar de wagen was wel perte total en de schade aan de woning is zwaar. Veel keukentoestellen en kasten raakten beschadigd. En doordat ook de radiator van de muur was weggerukt, stond de keuken in een mum van tijd onder water. Een raam is vernield en de muur vertoont grote barsten tot bijna aan de dakgoot.

“Het is bijna niet te geloven hoe die man op zo'n korte afstand toch zo'n schade heeft kunnen aanrichten. Vermoedelijk heeft hij echt volle gas gegeven. Hij had geen rijbewijs, en had zelfs nog nooit met een auto gereden. Hij besefte ook niet wat hij gedaan heeft, en ging gewoon weer naar huis”, aldus Liboton. De man is mentaal te ver achter op zijn leeftijd om in te kunnen staan voor zijn eigen daden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees