AtletiekBK indoor in Gent

Manon Depuydt, Annelies Sarrazin en Philip Milanov verlengen Belgische titel

Manon Depuydt, Annelies Sarrazin en Philip Milanov verlengen Belgische titel

Manon Depuydt won net als vorig jaar de 60m. Foto: NDM

De Haan / Brugge / Roeselare -

De West-Vlaamse atleten behaalden zaterdag op het BK indoor in Gent drie gouden, twee zilveren en één bronzen medaille op 25 titelwedstrijden. Manon Depuydt, Annelies Sarrazin en Philip Milanov verlengden hun Belgische titel.

Manon Depuydt (20, Meetjesland) won net als in 2017 de 60m van Orphée Depuydt (22, Houtland). Beiden kregen 7"49, maar enkel Orphée werd provinciaal recordhoudster. “Vorig jaar werd ik tweede in 7"51, op één honderdste van het provinciale record van Lien Huyghebaert (7"50 in 2004). Deze keer verbeterde ik het met één honderdste”, lachte Orphée Depuydt. “Ik startte het snelst, maar Manon haalde mij in en smeet zich over de meet. Ik deed dat niet. Daar moet ik nog aan werken.”

Manon Depuydt liep met 7"54 pas de vierde reekstijd. “Mijn start blijft het minpunt. Ook in de finale. Ik wilde winnen en onder 7"50 lopen. Zonder duik over de meet had ik het niet gehaald.”

Aurèle Vandeputte (22) bezorgde Houtland op de 800m bijkomend zilver. De Oostkampnaar voerde met 1'50"40 nochtans de startlijst aan. “Eliott Crestan stond tweede op amper negen honderdsten. De Waal liep supersterk en won in 1'49"53. Ik liep twee weken geleden een snotvalling op. Mijn 800m op de IFAM was er met 1'52"48 naar. Ik liep vorige dinsdag op de 1.000m in Liévin met 2'22"67 de vijfde Belgische tijd ooit en daar was ik nog niet van hersteld. Maar zelfs op mijn best leek Crestan onklopbaar.”

Gonnissen verbaast

FLAC haalde als enige andere West-Vlaamse club de medailletabel. Annelies Sarrazin verlengde haar titel op de 3.000m snelwandelen en bracht haar nationaal masterrecord W35 van 16'18"24 op 16'12"75. “Ik kwam als derde aan na een Nederlandse en een Duitse, die mij twee keer dubbelde maar nadien werd gediskwalificeerd. Ik stoorde er mij niet aan en deed het op eigen ritme.”

Jeroen Gonnissen verbaasde als derde van het verspringen met 7m08. De Roeselarenaar stond met 6m77 nochtans pas achtste op de startlijst. “Drie betere performers, met daarbij Michael Obasuyi (7m15) en Vlaams kampioen Cedric Nolf, ontbraken. Er zat zelfs meer in, want de zilver medaillewinnaar sprong amper één centimeter verder.”

Milanov wat ontgoocheld

Philip Milanov (26) zette bij het kogelstoten een vierde Belgische prestatie aller tijden neer. De Bruggeling verbeterde zich van 17m60 tot 17m67. “Ik verwachtte na mijn zomerse 18m33 wel meer dan 18m00, maar de tegenstand ontbrak. Dat was drie jaar geleden met Jurgen Verbrugghe, die toen won met 17m78 uitpakte, anders.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio