Voetbal2de amateurklasse

Geen licentie maar wel winst voor Sparta

Geen licentie maar wel winst voor Sparta

Samuel Crispyn. Foto: Marc Van Hecke

Deinze / Gent -

Sparta Petegem besloot vorige week om geen licentie voor de eerste amateurklasse aan te vragen waardoor de ploeg van coach Wim Van Acker niet aan de eindronde kan deelnemen.

“We moesten ons budget met 30 procent verhogen, wat financieel niet haalbaar was”, aldus voorzitter Patrick Walgraeve.

Een forse ontgoocheling voor de spelersgroep die op het veld wel reageerde met een overwinning.

In de eerste helft dreigde Anton Vanborm met een schot op de vuisten van Maes en een trap die een meter naast de kruising belandde. Maes ranselde ook een schot van Rienes Vanborm uit zijn doelvlak. Laatstgenoemde trapte een goede voorzet van Weytens naast het doel.

Kort na de rust sloeg Maes een schot van Joye uit zijn doel. Crispyn besloot een hoekschop van De Coninck naast het doel, maar trapte even later een afgeweken voorzet van Rienes Vanborm aan de tweede paal binnen. De bezoekers reageerden met een schot van Munoz Herrera tegen de kruising. Anton Vanborm legde met een overhoeks schot de eindstand vast. In de slotfase sloeg thuisdoelman Vandenbossche een afstandsschot van Van Der Beke over de lat.

SCHEIDSRECHTER: VerstraetenDOELPUNTEN: 72’ Crispyn 1-0, 78’ Anton Vanborm 2-0PETEGEM: Vandenbossche, Weytens, De Wulf, Boone, Verheuge, Anton Vanborm, De Coninck, Rienes Vanborm, Denoulet (88’ De Rock), Joye, Crispyn (86’ Wulllaert)RC GENT: Maes, Joos, Ly, Seron, De Bruycker (79’ Caryn), Van Der Beke, Elewaut, Mendoza Severino, Luyckx, Leemans, Munoz-HerreraGELE KAARTEN: Munoz Herrera en Joos

INFO

SPARTA PETEGEM 2

KRC GENT 0

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio