Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

In dit restaurant word je gestraft als je niet alles opeet: "Groep klanten heeft 40 euro boete gekregen"

In dit restaurant word je gestraft als je niet alles opeet: "Groep klanten heeft 40 euro boete gekregen"

Voor wat u te veel neemt en niet opeet, wordt 2 euro aangerekend in het Acaciahof in Overpelt. Foto: Rl

Overpelt / Lommel -

Steeds meer Limburgse restaurants binden de strijd aan met voedselverspilling en delen boetes uit aan klanten die bestelde gerechten niet opeten. En met succes. “Vroeger gooiden we elke zondag vijftien tot twintig grote emmers eten weg, maar sinds de invoering van het boetesysteem is dat nog maar de helft”, zegt Isabelle Snoeks van het Acaciahof in Overpelt. Toch zijn nog niet alle klanten mee.

Het Overpeltse restaurant Acaciahof, waar klanten tijdens het zondagbuffet voor 29 euro drie uur onbeperkt kunnen tafelen, voerde een jaar geleden een boetesysteem in om voedselverspilling aan te pakken.

“We zagen hier soms halve borden onaangeroerd terugkomen. Gevolg was dat we aan het eind van de dag 15 tot 20 grote emmers eten gewoon moesten weggooien”, zegt zaakvoerster Isabelle Snoeks. Sindsdien rekent het restaurant 2 euro boete aan voor wie zijn bord niet leeg eet. En dat systeem ...

Het beste van Enkel voor abonnees