Frans schaatspaar toch op medaillekoers

Vleugje bloot op Winterspelen na nipple slip tijdens ijsdansen: “Mijn ergste nachtmerrie”

Wat een pijnlijk moment voor het Franse schaatskoppel Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron. Tijdens hun korte kür in het ijsdansen doken kostuumproblemen op bij Gabriëlla waarbij heel even haar linkerborst werd ontbloot. De Franse favorieten waren danig onder de indruk. “Ik heb hierdoor mijn concentratie verloren, mijn ergste nachtmerrie is me overkomen op de Spelen”, verklaarde ze na afloop.

Op de tv-beelden viel er weinig te zien van de ‘nipple slip’ maar de korte kür van het Franse schaatspaar had er wel degelijk onder geleden. Al na tien seconden loste de halsboord waardoor het kostuum niet meer strak om het lichaam van Papadakis zat. De 22-jarige liet nauwelijks iets merken tijdens haar optreden op het ijs maar vocht achteraf tegen de tranen na de gênante ontwikkeling.

“Het gebeurde in de eerste seconden van het programma. Ik zei tegen mezelf dat ik geen andere keuze had dan voort te doen. En dat hebben we gedaan”, stamelde Papadakis achteeraf. “Ik voelde het meteen en ik heb gebeden. Wat kon ik doen? Dit is me nog nooit overkomen... Uiteraard had dit invloed op mijn prestatie. Ik probeerde mijn focus te behouden op het schaatsen maar tegelijkertijd wilde ik vermijden dat er ‘iets’ gebeurde. ”

“We mogen fier zijn, want we hebben het fantastisch gedaan ondanks wat er gebeurd is. Want natuurlijk dachten we eraan tijdens de hele kür. Vooral bij de twizzle (reeks draaiende passen, nvdr.) heeft het ons parten gespeeld. Want wanneer je draait, is het lastig om je jurk op de juiste plaats te houden als die loszit.”

Vleugje bloot op Winterspelen na nipple slip tijdens ijsdansen: “Mijn ergste nachtmerrie”
Foto: AFP

“Het is frustrerend omdat dit kostuumprobleem ons zeker enkele punten heeft gekost”, voegde haar danspartner Guillaume Cizeron er aan toe. “Dit is niet waar we voor trainen. Toch ben ik trots dat we onze korte kür toch zo goed hebben afgewerkt. We gaan nu proberen dit achter ons te laten en ons te focussen op morgen want we maken nog altijd een kans om te winnen.”

En of! Papadakis/Cizeron beëindigden hun korte kür met een totaal van 81.97 punten. Enkel het Canadese duo Virtue/Moir deed beter met een totaalscore van 83.67, goed voor een nieuw wereldrecord. De vrije kür wordt morgen afgewerkt.

Vleugje bloot op Winterspelen na nipple slip tijdens ijsdansen: “Mijn ergste nachtmerrie”
Hier ging het mis… Foto: AFP
Vleugje bloot op Winterspelen na nipple slip tijdens ijsdansen: “Mijn ergste nachtmerrie”
Foto: Photo News
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.