Food

Het gaat van kwaad naar erger met restaurants van Jamie Oliver

Het gaat van kwaad naar erger met restaurants van Jamie Oliver

Foto: Isopix

Nadat eerder bekend was geraakt dat het niet goed gaat met Jamie's Italian, de Italiaanse restaurantketen van Jamie Oliver, blijkt nu dat hij ook zijn Londense barbecuerestaurants Barbecoa van de hand wil doen omdat ze zo verlieslatend zijn.

Lange tijd bleek er maar geen einde te komen aan de succesverhalen van Jamie Oliver, maar het tij lijkt te zijn gekeerd. Eerder raakte al bekend dat hij 12 van de 37 Jamie's Italian-restaurants op Britse bodem zal sluiten en nu duikt ook slecht nieuws op over zijn barbecuerestaurant en steakhouse Barbecoa. Ook dat zou nu in slechte papieren zitten en de twee filialen in Londen zouden te koop gezet zijn. Zo'n 160 jobs zouden daardoor bedreigd zijn.

Ondertussen blijkt ook dat de schuldenput van Jamie's Italian is gegroeid tot zo'n 80 miljoen euro, dat blijkt uit gerechtelijke documenten die The Guardian kon inkijken. De keten zou daarmee zo goed als failliet zijn, maar volgens een medewerker zou een deel van de achterstallige schulden ondertussen weggewerkt zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

Corrigeer