Hilaire Van Der Schueren vindt nieuw reglement maar niets: “Voor de veiligheid? Daar heeft het niets mee te maken”

Hilaire Van Der Schueren vindt nieuw reglement maar niets: “Voor de veiligheid? Daar heeft het niets mee te maken”

Foto: BELGA

Met Kruishoutem als uitvalsbasis gaat Wanty-Groupe Gobert woensdag op pad ter verkenning van de Belgische openingsklassieker, de Omloop Het Nieuwsblad, die helemaal hertekend werd met finish in Meerbeke. Met zeven renners, want zoveel mogen er slechts starten door een veelbesproken reglementswijziging van de UCI. Een maatregel die Hilaire Van Der Schueren maar niets vindt: “Voor de veiligheid? Daar heeft het niets mee te maken.”

“Op de plaats waar we met de bus en de vrachtwagen altijd staan tijdens Danilith-Nokere Koerse vertrekken we woensdag met zowat elf renners. Wij haspelen van daaruit de laatste 110 kilometer af van de hertekende Omloop”, geeft Hilaire Van Der Schueren mee. “Ik kan best tevreden zijn over wat mijn renners tot nu toe hebben gepresteerd. Eigenlijk zie ik een sterkere ploeg dan vorig jaar. Vooral Frederik Backaert, Yoann Offredo en Dion Smith imponeerden me, maar er zijn er nog wel die goed bezig zijn. Die drie krijgen zaterdag alvast startrecht in Gent. Daarbij komen ook nog Tom Devriendt, Guillaume Van Keirsbulck, Pieter Vanspeybrouck en Wesley Kreder. Dat zijn mijn zeven definitieve namen, als alles verder naar wens verloopt natuurlijk. Het wordt een gloednieuwe Omloop Het Nieuwsblad dus een verkenning is wel noodzakelijk.”

“Het is bijzonder jammer dat we maar met zeven renners meer op pad mogen. Ik vind die reglementswijziging maar niets. Voor de veiligheid? Daar heeft het niets mee te maken. Een koers zoals de Omloop Het Nieuwsblad moet je met acht rijden. Punt aan de lijn. Wel zal dat mannetje minder geen invloed hebben op het wedstrijdverloop, denk ik.”

Greg Van Avermaet start zaterdag als topfavoriet. “Hij won de voorbije twee edities en heeft dan ook nog eens sterke mannen als Jürgen Roelandts en Stefan Küng aan zijn zijde bij BMC. Bij Quick-Step Floors duid ik onder meer Dries Devenyns en Zdenek Stybar aan. Bij Lotto hebben ze een sterke Tim Wellens en dan zijn er nog wel een pak anderen die pieken naar die eerste koers in Vlaanderen. Zo ook mijn mannen.”

Corrigeer