Mode

Plus-sizemodellen protesteren tegen Londense modeweek

Plus-sizemodellen protesteren tegen Londense modeweek

Foto: Isopix

Onder leiding van Hayley Hasselhoff, de dochter van acteur David Hasselhoff, trokken enkele plus-sizemodellen in Londen de straat op om te protesteren tegen het gebrek aan modellen met een maatje meer tijdens de London Fashion Week. Gewapend met enkele protestborden én in lingerie lieten ze hun stem horen.

Hoewel er stappen worden genomen om de modewereld stukken inclusiever te maken, is er volgens de vrouwen die protesteerden tijdens de London Fashion Week nog heel wat werk voor de boeg. "Het is heel belangrijk dat we campagne blijven voeren voor meer body positivity en diversiteit in deze industrie", zegt voortrekster Hayley Hasselhoff. "We willen vrouwen wereldwijd het zelfvertrouwen geven om te zijn wie ze zijn. Dat kun je alleen bereiken door een ruime variatie aan modellen te tonen, ongeacht de maat."

Ze voegden daarom de daad bij het woord en trokken in lingerie de straat op, om duidelijk te maken dat ook zij het waard zijn om gezien te worden. Ook de protestborden die ze bij zich hadden, waren duidelijk: "London Fashion Week, waar zijn de rondingen?" en "Hou van je vrouwelijke vormen".

"Mode is voor iedereen"

Ze werden daarbij gesteund door Simply Be, een merk dat inzet op kleding voor vrouwen met een maatje meer. "We willen dat de mode-industrie anders begint te denken over de manier waarop het vrouwenlichamen toont", klonk het nog. "Het moet diverser worden, mode is tenslotte voor iedereen."

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees