Het scheelde geen haar of we hadden nooit van Will Tura gehoord

Het scheelde geen haar of we hadden nooit van Will Tura gehoord

Foto: VTM

Will Tura is niet minder dan een monument van de Vlaamse muziek, daar is zowat iedereen het over eens. Toch had het niet veel gescheeld of de naam Will Tura had bij niemand van ons een belletje doen rinkelen.

Zijn carrière overspant ondertussen zo’n zes decennia, maar de man die heel Vlaanderen kent als Will Tura had wel eens onder een heel andere naam bekend kunnen worden. Dat en meer verklapt Tura in een zeldzaam interview met schoonzoon Luc Alloo.

Het scheelde geen haar of we hadden nooit van Will Tura gehoord
De fan die nu in het ouderlijk huis van Tura woont, wist volgend artikel op te diepen. Foto: VTM

Toen de jonge Arthur Blanckaert eind jaren 50 ontdekt werd door Walter Richard, wilde die zijn poulain eigenlijk James Blanca dopen. Een feitje dat Will zelf al bijna vergeten was, maar dat tijdens een bezoek aan zijn ouderlijk huis, nu bewoond door een fan, kwam bovendrijven.

De grote ster van ‘Alloo bij Will Tura’ is echter niet Will, maar Jenny Tura. Die verklapt dat ze bij hun eerste date, meer dan 45 jaar geleden, zelfs niet echt onder de indruk was van de toen al populaire zanger. “Ik weet dat ik toen ‘meneer’ zei. Hij deed zijn best, maar ik wou nooit een eerste stap zetten. Dat moest hij doen. Hij was een knappe man, maar ik was niet meteen verliefd.”

Will spreekt alleen maar mooie woorden over zijn vrouw. “Ze heeft altijd goed gedoseerd”, vertelt hij over wat hij ziet als het geheim van hun huwelijk. “Ze was altijd een vrouw die wist wat ze wou, maar me nooit vleide. Ik was Arthur Blanckaert voor haar, niet Will Tura.”

Alloo bij Will Tura, dinsdag om 21.40 uur op VTM.

Het scheelde geen haar of we hadden nooit van Will Tura gehoord
Jenny Tura Foto: VTM
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees