Oliver Naesen moet met gebroken neus aan voorjaar beginnen: 'Ga er niet trager door rijden'

Oliver Naesen moet met een gebroken neus beginnen aan zijn voorjaar. De Belgische kampioen was ten val gekomen in de Rut del Sol. 'Vervelend, maar ik zal er geen kilometer per uur trager door rijden', reageerde hij bij TV Oost.

Naesen dacht dat de schade meeviel, maar toen de pijn bij zijn terugkomst in België nog niet verdwenen was, trok hij naar het ziekenhuis. Daar kwam de breuk aan het licht. Het neusbeen is wel niet verplaatst.

'Voor mij was iemand gevallen en ik kon hem niet meer ontwijken. Ik ging met mijn gezicht tegen de grond en brak daarbij blijkbaar mijn neus. Doordat de pijn bleef aanhouden, ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Daar kreeg ik maandag het nieuws te horen. Veel pijn doet het niet. Je kan het vergelijken met een verstopte neus. Alleen als ik aan mijn neus kom of een bril opzet, voel ik het. Voor de rest zal ik zaterdag wellicht geen hinder van de breuk ondervinden', zegt Oliver Naesen.

'Ik heb in de Ruta del Sol vooral kilometers afgemaald zonder diep te gaan. Tot de koersen begonnen, was alles in orde. Maar ik ben ondertussen al twee keer tegen de vlakte gegaan. De trainingen verliepen beter', zegt Naesen.

'Ik keek als jonge gast naar heroïsche Rondes in Meerbeke'

Voor Naesen had de timing beter gekund. Volgend weekend begint het Vlaamse voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. Het parcours van de Omloop werd helemaal hertekend.

'Voor mij maakt het niet uit. Beide parcoursen liggen me wel. De oude Omloop kende een finale op vlakke wegen. Nu is dat anders. De nieuwe Omloop is te vergelijken met de vroegere Ronde van Vlaanderen. Ik reed die nooit als renner, maar keek als jonge gast wel naar de vele heroïsche koersen. Ik ken de hellingen als mijn broekzak. Samen met Stijn Vandenbergh ben ik donderdag de gids tijdens de verkenning van mijn team. We vertrekken vanaf de derde helling, de Katteberg, en rijden zo naar Meerbeke.'

Corrigeer