Voetbal2de amateurklasse - Wim Van AckerSparta Petegem

“Mentale opdoffer, toch een verdiende zege”

Deinze / Gent -

Bij Sparta Petegem werd de thuiszege tegen RC Gent overschaduwd door het niet-aanvragen van een licentie voor de eerste amateurklasse. De Spartanen komen net als vorig seizoen niet in aanmerking voor eventuele deelname aan de eindronde. “We konden op het teleurstellende nieuws op twee manieren reageren”, aldus coach Wim Van Acker.

“We hadden ons hoofd kunnen laten hangen en als een geslagen ploeg aan de aftrap komen. Ik zag gelukkig de tweede optie bij mijn spelers. Zij behaalden ondanks de mentale opdoffer een verdiende zege. De bezoekers konden in 90 minuten slechts één keer dreigen. Wij schiepen een handvol goede kansen en concretiseerden in de tweede helft ons overwicht met twee doelpunten. Een deugddoende driepunter, na de nederlagen tegen FC Mandel United en SK Londerzeel.”

“Het nieuws over het niet aanvragen van de licentie kwam ook bij mij hard aan. We wisten vorig seizoen relatief snel dat het niet mogelijk zou zijn om aan de eindronde deel te nemen. De situatie in de voorbije maanden was anders. De spelers en trainersstaf waren lang van oordeel dat het bestuur er wel in zou slagen om een licentie voor de eerste amateurklasse aan te vragen. Wij zijn met z'n allen in de voorbije weken beginnen dromen van een mogelijke derby tegen SK Deinze, maar kregen eind vorige week een mokerslag te verwerken. We hadden met deze groep iets unieks kunnen beleven, maar dit is omwille van financiële redenen helaas niet mogelijk. Ik wijs ook met de vinger naar de voetbalbond. Het zou niet mogen dat clubs in de amateurklasse verplicht worden om niet-amateurcontracten op te stellen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio