Twintigjarige bekent 30 inbraken, maar niet overval met geweld: “Ik was die nacht in de bossen aan het wandelen”

Twintigjarige bekent 30 inbraken, maar niet overval met geweld: “Ik was die nacht in de bossen aan het wandelen”

Frituur Patatje werd net voor sluitingstijd overvallen, maar Mickey D. ontkent dat hij erbij betrokken was. Foto: osw

Lovendegem / Evergem / Sint-Laureins / Maldegem -

Een 20-jarige man uit Lovendegem ontkent dat hij iets te maken heeft met de gewapende overvallen op frituur 't Patatje in Lovendegem en de Het Godshuis in Sint-Laureins. Wel was hij betrokken bij een 30-tal andere inbraken.

Mickey D. werd in eerste aanleg veroordeeld tot vier jaar met uitstel onder voorwaarden omdat hij samen met drie anderen verantwoordelijk was voor tientallen inbraken in de regio. Twee gebeurden met geweld, en net die twee ontkent D., die als enige in beroep ging.

D. ontkent dat hij betrokken was bij de overval op Het Godshuis begin januari 2016. “Hij was toen in de Lembeekse Bossen”, bewijst de gsm-mast volgens zijn advocaat. “Om twee uur 's nachts? Dat moet daar gezellig zijn geweest”, merkte de voorzitter op.

Ook de overval op ‘t Patatje langs de N9 in Lovendegem ontkent hij. Opnieuw werd zijn gsm in de buurt opgemerkt. “Maar hij woont daar niet ver vandaan.”

En wanneer zijn gsm even later in de buurt van het Fortis-kantoor in Evergem werd opgemerkt waar geld met de bankkaart van de frituuruitbater werd afgehaald, zat hij net toevallig bij een vriendin in de buurt.

In gevangenis voor heling

Andere feiten, zoals de diefstal in café Luxor in Eeklo, inbraken in Maldegem of in De Tandem in Eeklo geeft hij wel toe. “Er is iets verschrikkelijk verkeerd aan dat mannetje”, zuchtte de procureur-generaal, die vijf jaar cel vorderde.

Intussen zit D. in de gevangenis omdat hij verdacht wordt van heling. Zelf hoopt hij op een lichte straf. “Ik heb domme dingen gedaan. Maar ik werk nu al meer dan een jaar.” Zijn werkgever is wel - al dan niet toevallig - een van de drie kompanen waarmee hij de inbraken pleegde.

Uitspraak op 20 maart.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees