Dieven met auto aan de haal tijdens cafébezoek

Zedelgem / Torhout -

Dieven hebben zondagmorgen de auto van Santana Degrendele (26) uit Torhout gestolen terwijl ze op café was. Ze stalen haar sleutels en enkele andere spullen en gingen er met de wagen vandoor. “Toen ik het besefte, was het al te laat”, zegt ze.

Santana ging zaterdagnacht uit in café Twidden Drempel in Zedelgem. Maar toen ze tussen ’s morgens vroeg huiswaarts wilde keren, kon dat niet. Haar sleutels waren verdwenen en iemand had haar Peugeot 307cc gestolen. “We waren een kameraad gaan depanneren”, zegt ze. “Pas toen we naar het café terugkeerden, merkte ik dat mijn autosleutels niet meer in mijn jaszak zaten. Wij waren tussen 6 en 7 uur weg. Wellicht is hij in dat uur gestolen.”

Haar sleutels moeten in het café zelf gestolen zijn toen de jonge vrouw er nog was. Haar sleutelbos werden namelijk in de herentoiletten teruggevonden. “Maar mijn autosleutels werden ervan afgehaald”, zegt ze. “En de rest van mijn spullen vond de politie op de parking van Kasteel d'Aertrycke terug. Die hebben ze daar dus ook gedumpt.”

“Blijf hopen”

De jonge vrouw hoopt dat haar wagen alsnog zal worden gevonden. Ze lanceerde daarom een oproep naar mensen die misschien iets zouden gezien of gehoord hebben. Die kunnen contact opnemen met de politiezone Het Houtsche. “Ik blijf hopen, maar ik weet niet of dat veel zin heeft”, zegt Santana. “Ik ben zondag jarig, maar hoe dan ook wordt het een verjaardag in mineur als mijn auto tegen dan niet terecht is.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio