Man riskeert dertig maanden cel voor zedenfeiten met drie minderjarigen

Wevelgem -

Zoenen en strelen, verklaart een 28-jarige man uit Wevelgem. Volgens de procureur gaat het om aanranding van de eerbaarheid en zelfs verkrachting. Alle feiten werden gepleegd bij meisjes die toen 14 jaar waren. Hij riskeert daarvoor 30 maanden cel.

Met het hoofd gebogen, turend naar zijn zwarte sportschoenen. Beschaamd voor de feiten die hij pleegde. Pieter V. moest dan ook voor niet de minste feiten voor de rechtbank verschijnen. Zedenschennis, aanranding en zelfs verkrachting. De slachtoffers? Meisjes van amper 14 jaar. Jonge en kwetsbare meisjes.

De procureur des Konings was niet te spreken over de feiten. “De veelheid van de feiten, de bedenkelijke moraal en het patroon die bij de misbruiken naar boven komt, vragen een strenge straf”, klonk het. Ze eiste daarom dertig maanden cel, waarvan één jaar effectief.

Het relaas over zijn eerste slachtoffer deed het meest de wenkbrauwen fronsen. V. moest een moeilijke jeugd doorstaan en werd opgevangen door een man met een toen 14-jarige dochter. Zo ontstond een broer-zusrelatie. Desondanks vond toch grensoverschrijdend gedrag plaats.

“In de zomer van 2016 zaten beiden in de zetel. Onder invloed van alcohol begonnen ze te tongzoenen en daarna legde hij haar hand op zijn blote geslachtsdeel. Hij wou meer, maar zij weigerde. Ook betastte hij haar borsten”, vertelde het Openbaar Ministerie.

Leugendetector

Later volgden nog twee feiten. Een maand lang had de beklaagde een relatie met een andere minderjarige. Kussen en knuffelen, maar V. wilde nog meer. Toen het meisje net 15 was, kwam hij aan haar borsten en zou hij haar gepenetreerd hebben met zijn vinger. “Een test aan de leugendetector was positief voor de beklaagde, dus is het woord tegen woord. Wij geloven eerder het slachtoffer”, klonk het bij de procureur.

Want, een derde feit pleit niet in de beklaagde zijn voordeel. Met een vriendin van zijn ‘zus’ had hij gekust en hij had over haar blote buik gestreeld. Daarna stuurde hij nog een foto van zijn geslachtsdeel.

Niet min, maar de man toonde spijt. “Het zijn zaken die niet door de beugel kunnen en die ook niet meer gaan gebeuren”, zei zijn advocaat. “Het is misschien cliché, maar de man had een moeilijke jeugd en kende nooit een warm nest.”

Ook waren de feiten wat overdreven volgens de verdediging. Hij zou inderdaad gezoend en gestreeld hebben, maar verkrachting? Neen, dat nooit. Dat wees ook de polygraaftest uit. Uit sms-verkeer zou ook blijken dat het ‘verkrachte’ meisje gezegd zou hebben dat hij nooit iets heeft gedaan.

De rechter neemt de zaak in beraad en spreekt een vonnis uit op 19 maart. “Ik besef dat je genegenheid zoekt, maar je moet je toch kunnen beheersen en dat niet doen bij jonge kinderen. Drie feiten, dan vraag ik me toch af of er geen patroon aanwezig is.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio