“Ondanks tegenstand toch geslaagd benefiet”

“Ondanks tegenstand  toch geslaagd benefiet”

Sammy Moore krijgt op het podium een fotocollage van de slachtoffers. Foto: evb

Rotselaar / Tielt-Winge -

Sammy Moore liet zaterdag in Rotselaar zijn hart spreken. Hij organiseerde een benefietactie voor de slachtoffers van een verwoestende woningbrand in Tielt-Winge, niet zonder tegenstand.

Honderden fans van charmezanger Sammy Moore, Filip D'Haeze, Ida De Nijs, Steve Tielens, Marina Wally en andere artiesten trokken naar de Sportoase in Rotselaar waar zaterdag een benefietavond werd georganiseerd. De opbrengst gaat naar de zestien Tielt-Wingse inwoners die verleden jaar slachtoffer werden van een woningbrand. De hulp, een initiatief van Sammy Moore, werd door de familie en de fans erg geapprecieerd. De slachtoffers schonken Moore een mooie fotocollage. Enkele artiesten moesten door ziekte het optreden annuleren, maar dat kon de pret niet bederven.

“Ik ben erg blij dat we voor een volle zaal speelden, hoeveel de opbrengst bedraagt, weet ik pas over een week. Mijn collega-artiesten traden gratis op, een mooi gebaar”, zegt Sammy. Toch liep de organisatie niet van een leien dakje: “In Tielt-Winge mocht het evenement niet doorgaan, noem het gerust een boycot. Uiteindelijk heb ik het in mijn eigen dorp, Rotselaar georganiseerd”, zegt hij. “Mij krijgen ze zomaar niet klein.”

Moore die professioneel verwarmingsketels installeert en herstelt, zegt dat de brand geen toeval was: “De slachtoffers vroegen me verleden jaar een kijkje te komen nemen naar de defecte installatie. De huisbaas, een echte huisjesmelker, lachte mijn argumenten weg. Of dit daadwerkelijk aan de oorzaak ligt, moet het onderzoek nog uitwijzen. Ik kon alleen maar amateuristisch geklungel constateren.” Met de carrière van Moore gaat het de goede kant uit: “Soms heb ik tot vier optredens per weekend, in combinatie met mijn beroep begint het zwaar te worden. Ik tekende nog een contract met een topmanager.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio