Jongeman hoopt op lichtere straf voor tientallen inbraken

Destelbergen / Lochristi / Laarne / Nazareth / Merelbeke -

Een twintigjarige man uit Lovendegem hoopt in beroep op een lichtere straf voor zo’n dertig inbraken in de regio.

Mickey D. werd in eerste aanleg veroordeeld tot vier jaar cel met uitstel onder voorwaarden, omdat hij samen met drie anderen verantwoordelijk was voor tientallen inbraken in de streek.

De man ging met drie kompanen onder meer op rooftocht in het KTA van Merelbeke, waar ze 10.000 buitmaakten, en discotheek Bocca in Destelbergen, waar drank en iPads verdwenen. De zwaarste feiten speelden zich af begin januari 2016.

Gemaskerd en gewapend met een mes klopten de inbrekers op de achterdeur van frituur ‘t Patatje aan de Grote Baan in Lovendegem. De uitbater werd gekneveld en bestolen van zijn bankkaart en pincode.

Grote kluis

Maar die overval ontkent D., net als een gewapende overval in Sint-Laureins. Inbraken in onder meer Nazareth, Lochristi, Oudenaarde en Laarne bekende de man wel.

Hij gaf ook toe samen met een paar bendeleden een immens grote kluis te hebben gestolen uit een school in Merelbeke. Het gevaarte kon niet in de wagen en werd dan maar achter gelaten op de speelplaats.

Nadien is de beschuldigde naar eigen zeggen niet meer teruggekeerd om die kluis te gaan halen. Toch werd ze later teruggevonden in de Kikvorsstraat in Gent.

“Er is iets verschrikkelijk verkeerd aan dat mannetje”, zuchtte de procureur-generaal, die vijf jaar cel vorderde. Intussen zit D. in de gevangenis omdat hij verdacht wordt van heling.

Zelf hoopt de man op een lichtte straf. “Ik heb domme dingen gedaan, maar ik werk nu al meer dan een jaar.”

Zijn werkgever is wel, al dan niet toevallig, een van de drie kompanen met wie hij de inbraken pleegde.

De uitspraak volgt op 20 maart.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio