Na succes van de kattencafés: ook eerste hondencafé van België op komst

Na succes van de kattencafés: ook eerste hondencafé van België op komst

Zestig mensen zijn kandidaat om vrijwilliger te worden in het eerste Belgische hondencafé. “Wij willen asielcentra een handje helpen.” Foto: DVH, shut

Gent -

Na het poezencafé in de Schepenhuisstraat krijgt Gent ook een honden­café. Een primeur voor België.

Het is nog lang niet open, maar het loopt nu al storm voor het eerste hondencafé van Gent en bij uitbreiding België. Liefst zestig nieuwsgierigen daagden gisterenavond op in Casa Rosa in de Kammerstraat voor een eerste infovergadering voor vrijwilligers.

“Ik ben nog volop op zoek naar helpende handen die het café mee op poten willen zetten”, zegt initiatiefnemer Marijn Kenis (32), die momenteel voor Ellis Gourmet Burger werkt. Hij haalt de mosterd in Rijsel, waar vorig jaar Le Waf opende. “Na één bezoek wist ik: dat wil ik ook doen in Gent. Ik neem grotendeels dezelfde principes over. Elke dag zal in het café een achttal honden uit dierenasielen in de regio aanwezig zijn. Zes honden zijn vaste ‘stamgasten’, de andere twee roteren en zijn beschikbaar voor adoptie.”

Hondenknuffelaars

Kenis wil met zijn café de asielcentra een handje helpen. “Bezoekers kunnen er niet alleen een pintje drinken, maar ook spelen, knuffelen of wandelen met de honden”, zegt hij. “Ideaal voor dierenliefhebbers of mensen die een beestje willen adopteren. Ik wil mensen laten zien dat je niet per se honden moet gaan kopen bij een kweker. Dat je in het asiel ook de perfecte trouwe viervoeter vindt.”

Waar en wanneer het hondencafé zal openen, is nog een groot vraagteken.

INFO

Ook vrijwilliger worden? Meer info op Facebook: hondencafé Gent, http://bit.ly/2FfnZ8v

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees