Van april tot half juli omrijden door werken aan bedrijventerrein

Een simulatie van het zogenaamde hoefijzerkruispunt, met drie aftakkingen naar de vijf zones binnen het bedrijventerrein. Foto: rr

Nazareth / Deinze / Kruishoutem / Zulte -

Van 9 april tot 13 juli moet het verkeer dat vanop de E17 naar Deinze wil, afrijden in Kruishoutem en via Olsene naar Deinze rijden. Die omlegging komt er naar aanleiding van de werken voor de uitbreiding van bedrijventerrein Groot Prijkels.

Om alles uit te leggen aan de omwonenden en betrokken partijen hield intercommunale Veneco maandag een infoavond in zaal Nova in Nazareth. Projectcoördinator Raf Anthoni nam het woord: “Sinds maandag is de aannemer gestart met de infrastructuurwerken en nutsleidingen. Vanaf volgende week maandag worden de fietspaden langs de Karreweg aangelegd. Daarbij zal kort de rijweg afgesloten worden. Tot 7 april is er geen omlegging gepland voor alle werken die tot dan gebeuren”, klinkt het.

“Tussen 9 april en de start van het bouwverlof in juli wordt het kruispunt van de N35 (de verbindingsweg tussen Deinze en Nazareth, nvdr.) en de Karrewegstraat echter volledig afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Dit was niet gepland maar leidt wel tot een snellere afwerking van de werken. Fietsers kunnen altijd door.”

Op die plaats wordt in die periode het zogenaamde hoefijzerkruispunt ontwikkeld, een kruispunt van 100 meter met drie aftakkingen naar de vijf verschillende zones binnen het bedrijventerrein.

Via drukke steenweg

“Het verkeer van en naar Deinze dat van de E17 komt, wordt omgeleid via het op- en afrittencomplex van de E17 in Kruishoutem. De bedrijvenzone zelf wordt ontsloten via de Prijkelstraat ter hoogte van het bedrijf Perrigo, het vroegere Omega Pharma, en via een omkeerbeweging in Kruishoutem voor wie naar Gent moet.”

De omlegging zal ook gevolgen hebben voor de N43, want het verkeer zal dan vanuit Olsene langs de nu al drukke Kortrijksesteenweg naar Deinze rijden.

“De sluipwegen die mogelijk zijn in de buurt, zoals de Kakelstraat, zullen we zeker evalueren. De grote bewegingen moeten vooral langs de huidige omleggingen gebeuren. Er wordt tijdens de werken vanaf de N35 ook een centrale as ontwikkeld naar de Oudenaardsesteenweg. Alle lusvormige wegen op het bedrijventerrein zullen daarop uitkomen”, aldus Anthoni.

Twijfels bij aanwezigen

Als de werken afgelopen zijn, zal je vanuit het bedrijventerrein naar de E17 kunnen rijden zonder verkeerslichten op je weg, in tegenstelling tot nu. Er komen ook twee rijstroken voor het doorgaand verkeer van de E17 naar Deinze en het afslaand verkeer naar de bedrijvenzone, een verdubbeling van de huidige capaciteit.

De aanwezigen twijfelden vooral over de lange uitweg langs de kerk richting Olsene, de verkeersdruk in Groot Prijkels zelf tijdens en na de werken, de hulpdiensten die mogelijk niet door kunnen aan de werken en de moeilijke bereikbaarheid van de Deinse middenstand.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio