Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Bekendste spaghettirestaurant van Gent opent take-away naast deur

Bekendste spaghettirestaurant van Gent opent take-away naast deur

Eén kwart van de verkochte sauzen van De Kastart is intussen take-away, dus werd in een aparte afhaalbalie voorzien. Foto: fvv

Gent -

Met 28 dienstjaren moet De Kastart in Onderbergen het bekendste spaghettirestaurant van Gent zijn, en met 600 borden pasta per dag ook het populairste. Omdat het té druk werd, breidde de zaak uit. Wie een portie saus of pasta wil afhalen, moet vanaf nu ‘bij de buren’ zijn.

Sinds studentenheugnis is De Kastart een begrip in Onderbergen. Elke middag en elke avond zit het er afgeladen vol voor de typische spaghetti met de befaamde roze Kastart-saus. “Het werd écht te druk”, zegt Tibbe Laleman, die de zaak runt met Marc Ostyn en Petra Weiss. “Mensen die saus wilden afhalen, moesten aanschuiven in het restaurant, tussen onze klanten die kwamen eten. Voor hen was dat niet altijd even aangenaam.”

Saus voor skivakantie

En dus is er nu een ...

Het beste van Enkel voor abonnees