Fabio Aru hakt knoop door en gaat in Giro de strijd aan met toppers Dumoulin en Froome (?)

Fabio Aru hakt knoop door en gaat in Giro de strijd aan met toppers Dumoulin en Froome (?)

Foto: BELGA

Fabio Aru (UAE-Team Emirates) verschijnt op vrijdag 4 mei in het Israëlische Jeruzalem aan de start van de Ronde van Italië, zo maakte de wielrenner maandag op zijn Twitter-account bekend.

“Ik heb lang moeten nadenken over deze beslissing”, laat Aru weten in een mededeling. “Voor een Italiaan is het toch altijd emotioneel om de Giro te kunnen rijden. Bovendien kan ik er dit jaar rondrijden in mijn Italiaanse kampioenentrui, nog een reden om de ‘Corsa Rosa’ te eren.”

De 27-jarige Aru wordt zo één van de belangrijkste uitdagers van de Nederlander Tom Dumoulin, die vorig jaar voor de eerste keer de Giro kon winnen. Aru verscheen al drie keer aan de start van de Ronde van Italië, met een tweede plaats in 2015 als beste resultaat. Nadien verlegde hij de focus naar de Tour.

Ook viervoudig Tourwinnaar Chris Froome ziet wel wat in de Giro, al blijft zijn deelname twijfelachtig door de salbutamol-affaire waarin hij verwikkeld is.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.