Food

Lactosevrije Baileys binnenkort ook bij ons verkrijgbaar

Lactosevrije Baileys binnenkort ook bij ons verkrijgbaar

Foto: Baileys

Baileys Almande was al een tijdje verkrijgbaar in het buitenland, maar vanaf 1 maart is die ook in ons land in de supermarkten verkrijgbaar. Het gaat om een variant gemaakt met amandel en is dus prima geschikt voor veganisten of mensen met een lactose- of glutenintolerantie.

Baileys is een Ierse likeur die al sinds 1974 met whiskey en room gemaakt wordt, maar anno 2018 heeft die een update gekregen. Voortaan is ook Baileys Almande beschikbaar. Die wordt in plaats van room gemaakt met amandelolie, amandelextract van geplette amandelen en vanille. Het drankje wordt zo meteen ook lactose- en glutenvrij en kan dus geschonken worden aan veganisten en mensen met een allergie voor lactose of gluten

"We wilden een heerlijke lekkernij creëren waarvan ook mensen kunnen genieten die lactose-intolerant zijn of ervoor kiezen om een lactosevrij dieet te volgen", zegt Senior Innovation Manger Stephanie Gaunt. "Sinds we Baileys Almande hebben gelanceerd in de Verenigde Staten, worden we overspoeld met aanvragen. We zijn dus verheugd dit naar Europa te brengen."

Corrigeer