Knoop is doorgehakt: Thiam past voor WK indoor en mikt voluit op zomerseizoen

Knoop is doorgehakt: Thiam past voor WK indoor en mikt voluit op zomerseizoen

Foto: BELGA

Nafi Thiam zakt straks niet af naar het WK indoor in het Britse Birmingham. De olympisch kampioene liet via Instagram weten dat ze haar focus volledig op het zomerseizoen richt.

Thiam nam het voorbij weekend deel aan het BK indoor. En dat werd niet meteen de grote meevaller, vond ze. Ze pakte zilver in het verspringen met een tegenvallende 6m28 en op de horden was ze goed voor een bronzen medaille. Na het BK liet Thiam nog een opening richting WK in Birmingham maar die knoop heeft ze nu doorgehakt. Thiam laat Birmingham links liggen en mikt nu voluit op het EK atletiek dat volgende zomer in de Duitse hoofdstad Berlijn plaatsvindt (7-12/8).

Naar een reden voor de mindere prestaties van Thiam is het niet ver zoeken. De Naamse heeft net een zware reeks examens achter de rug en kon zich niet optimaal voorbereiden op het indoorseizoen. De wedstrijden van afgelopen weekend waren voor haar een welgekomen afwisseling maar ze acht haar basis niet breed genoeg om ook internationaal te schitteren.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.