Fit & Gezond

De yogalegging onder vuur: "Waarom moeten we sporten in een sexy broek?"

Een column in The New York Times is bij enkele yogafanaten in het verkeerde keelgat geschoten. Daarin schrijft de auteur dat leggings enkel dienen om er zo sexy mogelijk uit te zien en houdt ze een pleidooi voor de minder flatterende, maar comfortabelere joggingbroek. "Zou het niet makkelijker zijn om yoga te doen in een broek die niet elk putje en rolletje toont?", klinkt het. Klopt dat? Elsie Matthijssens van AntwerpYoga legt het uit.

Honor Jones, waarschijnlijk een pseudoniem, vindt het maar niets dat ze tijdens de yogales enkel vrouwen ziet zitten in al te strakke leggings. Volgens haar dragen ze die enkel om er goed uit te zien en niet voor het comfort. Ze heeft er zelf drie in haar kast hangen, maar gaat liever sporten in een gewone trainingsbroek. 

"We dragen die sportleggings niet omdat ze cooler of comfortabeler zijn. We dragen ze omdat ze sexy zijn", klinkt het. "We moeten er sexy uitzien op dates, dat is vanzelfsprekend. We moeten er sexy uitzien op kantoor, dat is al problematischer. En nu hebben we onszelf ook nog het idee aangepraat dat we er in de fitness lekker moeten uitzien. We kunnen dan wel de wereld veroveren in spandex, maar zou het niet makkelijker zijn om dat te doen in een broek die niet elk putje en rolletje toont bij vrouwen boven de 30?" 

Veel reactie

Haar column maakte heel wat reactie los. Vrouwen geven aan dat ze die legging helemaal niet dragen om sexy te zijn, maar gewoon omdat hij het makkelijkst is om de oefeningen mee uit te voeren. Hoe verdeeld de meningen ook zijn, wat is nu echt de beste outfit om mee aan yoga te doen? Een strakke legging of kan een joggingbroek, zoals de columnist het voorstelt, ook zonder probleem? 

Geen tierlantijntjes

Elsie Matthijssens, eigenaar van AntwerpYoga, vindt in elk geval dat beide partijen wel ergens gelijk hebben. Zelf is ze voorstander van een strakke legging, maar al die tierlantijntjes mogen voor haar best achterwege blijven. "Ik vind nog altijd een eenvoudige, strakke legging en daarop een strak topje het best om yoga in te doen. Niet alleen is dat het meest comfortabel als je de helft van de tijd ondersteboven moet hangen, het is voor ons zo ook makkelijker om te zien of je wel de juiste houding aanneemt."

En een traningsbroek? "Nee, dat toch liever niet. Al die gaten en flapjes zijn niet praktisch. Maar ook wat leggings betreft mag het soms wat minder zijn. Al die kleurtjes en prints leiden vaak alleen maar af. Kies bovendien voor een stof die ademt waar lycra in verwerkt is, in plaats van een stuk volledig in katoen. Het is trouwens iets waar we het onder leraars vaak over hebben en we zijn het er allemaal over eens: hoe eenvoudiger, hoe beter." 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees