PXL-studenten nemen MNM over

Hasselt -

Van maandag 19 februari tot en met woensdag 21 februari nemen enkele studenten journalistiek aan hogeschool PXL een uur lang de jongerenzender MNM over. Dat doen ze in het kader van het project ‘MNM Student Late Night’, dat zes hogescholen de kans biedt om te proeven van het echte radiowerk. “Het is echt een unieke kans. Misschien is het zelfs een stap in de goede richting voor een radiojob”, vertelt presentator Hanne De Tant.

Gedurende zes weken maken zes verschillende scholen een uurtje leuke radio. Dat is het concept van Student Late Night, een samenwerking met de jongerenzender MNM. Na eerdere puike prestaties van AP Hogeschool Antwerpen en Howest, is het nu de beurt aan Hogeschool PXL Hasselt. Zij bespreken drie dagen lang de leukste televisieprogramma’s van het moment.

Presentator Jana Frambach beet de spits af met het thema ‘Blind Getrouwd’. “Het was echt heel tof. Maar wanneer je die klok ziet aftellen en je moet beginnen praten, slaat je hart toch wel een slag over.” De komende twee dagen is het nog de beurt aan Laura Michielsen en Hanne De Tant. Zij zullen het hebben over ‘Hotel Römantiek’ en ‘Temptation Island’. “Het is echt ongelooflijk spannend. De zenuwen beginnen toch wel de kop op te steken”, klinkt het.

Om alles in goede banen te leiden, staat er een sterk team klaar. De drie presentatoren worden ondersteund door zes collega’s, die instaan voor onder meer social media, vox pops en reportages. Ook op professionele hulp kunnen ze rekenen. Radiostem en mediagezicht Chris Dusauchoit is hun persoonlijke coach. “Lesgeven is erg fijn want je kunt het vuur doorgeven, de passie voor het vak èn de kneepjes ervan.”

Wil je de avonturen van de studenten op de voet volgen? Luister dan vooral tussen 23u en middernacht naar MNM en hou zeker hun Facebookpagina in het oog.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio