Hondenoppasser loopt naakt door de keuken en heeft seks met herdershond: “Wat wij op de camerabeelden zagen, is te walgelijk voor woorden”

Hondenoppasser loopt naakt door de keuken en heeft seks met herdershond: “Wat wij op de camerabeelden zagen, is te walgelijk voor woorden”

Het dier op de foto is niet de hond in kwestie. Foto: Shutterstock

Gent / Zwalm -

In de correctionele rechtbank in Oudenaarde is gisteren het proces ingeleid tegen hondenoppasser D.D.M. uit Gent. De man wordt beticht van seksuele mishandeling van een Duitse herdershond. De strafzaak wordt op dinsdag 27 maart gepleit.

Een gezin uit Zwalm vertrok einde januari 2016 met een gerust hart op skivakantie nadat via de organisatie PetSitter.be een oppas voor hun Duitse herdershond Rasko was gevonden. D.D.M. zou elke dag als hondenoppasser langskomen. “We hadden al enkele keren op die man een beroep gedaan”, vertelt de eigenaar van Rasko. “Maar op vakantie had ik een naar buikgevoel.”

Naakt in de keuken

“Ik belde daarom naar onze buurman om te vragen of de oppasser wel elke dag langskwam. Een duidelijk antwoord kreeg ik niet en daarom riepen we via de gsm de beelden op van camera’s, die ik een jaar eerder had geplaatst. Wat we zagen, tartte elke verbeelding. Die man liep naakt rond in onze keuken met Rasko aan de leiband. Sowieso doet het al heel raar om iemand naakt in je huis te zien rondlopen.”

“Hij stapte naar de woonkamer, ging in de zetel zitten en liet Rasko voor hem staan. Wat we toen zagen, is te walgelijk voor woorden. Compleet in shock zijn we in de auto gesprongen en meteen naar huis teruggekeerd. Die man ontkende niet eens de bestialiteiten.”

Eigenaar en Gaia stellen zich burgerlijke partij

De eigenaar stelt zich burgerlijke partij en vraagt een morele schadevergoeding van 2.500 euro. Ook dierenrechtenorganisatie Gaia heeft zich gisteren voor één symbolische euro burgerlijke partij gesteld.

“Bestialiteiten zijn handelingen die indruisen tegen de waardigheid en die het welzijn van dieren schenden. Dergelijke misbruiken kunnen absoluut niet door de beugel”, zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. “Ik heb er vertrouwen in dat de rechtbank deze verwerpelijke daden gaat veroordelen aangezien seks met dieren uitdrukkelijk strafbaar is. Wat die man heeft gedaan, moet bestraft worden. Zeker wanneer de feiten niet ontkend worden.”

Strafbaar sinds 2007

Sinds maart 2007 zijn seksuele handelingen met dieren strafbaar. De straf kan oplopen tot een gevangenisstraf van één tot drie maanden en geldboetes tot 12.000 euro.

Op vraag van de verdediging werd gisteren beslist om een conclusiekalender af te spreken. Dat betekent dat alle partijen de nodige tijd krijgen om besluiten uit te wisselen. Op dinsdag 27 maart wordt dan de strafzaak behandeld.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees