Man beticht van poging tot moord op echtgenote na brandstichting in frituur in Diest

Man beticht van poging tot moord op echtgenote na brandstichting in frituur in Diest

Foto: vrs

Leuven / Diest -

Voor de correctionele rechtbank van Leuven werd dinsdag een zaak ingeleid tegen Filip L. De 43-jarige man wordt beticht van poging tot moord op zijn toenmalige vriendin. In de zomer van 2015 stichtte hij brand in zijn frituur terwijl de vrouw boven lag te slapen.

Filip L. baatte frituur ‘t Lekkerbekje uit langs de Halensebaan in Webbekom, deelgemeente van Diest. De eetgelegenheid ging in de nacht van 8 op 9 augustus 2015 om 5.30 uur in de vlammen op. L. woonde samen met zijn vriendin boven de frituur. Beiden waren aanwezig toen de brand uitbrak.

De toen 38-jarige vrouw kon nog net op tijd via een dakraam de brandende woning ontvluchten. Ze sprong vanuit de tweede verdieping op een plat dak. De vrouw liep verwondingen op aan beide voeten en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Diest. De man bevond zich nog in de woning toen de brandweer ter plaatse kwam. Hij werd uit het pand gehaald en met intoxicatieverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen.

Uit de manier waarop de brand zich had ontwikkeld, bleek al snel dat het vuur aangestoken was. Deskundigen van het Leuvense parket vonden brandversnellers. De frituuruitbater bekende de brandstichting. Hij wilde zich naar eigen zeggen van het leven beroven. De man ontkende dat hij zijn partner wilde doden. Hij beweerde dat hij niet op de hoogte was dat zijn vrouw in het huis aanwezig was. Toch werd hij aangehouden voor poging tot moord.

Volgens het openbaar ministerie had L. minstens moeten vermoeden dat zijn vriendin zich in de woning bevond. Verzwarende omstandigheden zijn de opzettelijke brandstichting bij nacht en de arbeidsongeschiktheid die zijn partner aan de vlammenzee overhield. Het parket dagvaardde L. ook voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Tijdens de inleidende zitting werden afspraken gemaakt over het uitwisselen van conclusies. De rechtbank bepaalde dat de zaak wordt gepleit op 20 november.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio