Ieperse atletiekclub boos: “Great Peace Run & Walk is zonder overleg ingepland”

Ieper -

FLAC Ieper betreurt dat er geen voorafgaand overleg was over de timing van de nieuwe Great Peace Run & Walk die op 6 mei plaatsvindt.

“We staan er als atletiekclub positief tegenover als er voldoende rekening gehouden wordt met bestaande activiteiten van plaatselijke verenigingen”, zegt Ives Goudeseune, oppositieraadslid (SP.A) en voorzitter FLAC Ieper. “Maar dit evenement wordt zonder overleg gewrongen tussen lokale initiatieven als Toost Toast Run, Christmasrun, Kaairun, Nighttrail, McBride-Run, IFFM en de Vredesloop. De organisatoren van die laatste loopwedstrijd zijn trouwens niet tevreden met de naamkeuze van het nieuwe event. We voelen enige tegenstrijdigheid bij een commercieel bedrijf dat gesneuvelden wil eren. De steun die nieuwe mediagenieke evenementen krijgen, staat vaak niet in verhouding tot wat de gevestigde organisaties aan steun mogen verwachten.”

“Het is de verdienste van onze medewerkers dat zij er telkens in slagen om de opeenvolging van evenementen te bolwerken en bij te dragen aan het succes ervan”, reageert schepen van Sport Dominque Dehaene (CD&V). “Dat de kalender goed gevuld is, lijkt me alleen maar een voordeel, zeker voor evenementen waar Ieperlingen zelf aan kunnen deelnemen. Er is van bij het begin overleg geweest tussen de Great Peace Run en de Stresskikkers. Ook met de Sint-Pietersvrienden was er overleg. Dat kleine en grote organisatoren de weg vinden naar onze stad is het gevolg van de inspanningen, die het bestuur daar al jaren voor levert en van de sterke organisatorische kwaliteiten die we in huis hebben. Anders waren de Tour de France, Gent-Wevelgem en Wings for Life nooit naar Ieper gekomen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio