VIDEO. School tovert speelplaats om tot sportcomplex inclusief atletiekpiste

Waregem -

De speelplaats van het Heilig Hartcollege is omgebouwd tot een outdoor sportcomplex. Dat werd gisteren feestelijk geopend. Tegelijkertijd startte de bouw van een nieuw schoolgebouw.

Van de ene werf in de andere: zo kan je het feest gisteren op het Heilig Hartcollege het best omschrijven. De 1.800 leerlingen en 200 leerkrachten en opvoeders openden samen met Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) hun nieuwe speelplaats. Die werd voorbije jaar omgebouwd van een betonnen vlakte tot een multidisciplinair sportveld. Basketten, voetballen, hockey spelen, dansen of rondjes lopen: het kan er allemaal. De infrastructuur werd aangelegd, inclusief atletiekpiste rond de speelplaats. “De speelplaats wordt het verlengde van de sportzaal en er zullen geregeld lessen lichamelijke opvoeding buiten worden gegeven. Ook na de lesuren kan er worden gesport, zowel tijdens de speeltijd als na de schooluren door pakweg de internen”, aldus het schoolteam.

Gelukzakken

De leerlingen demonstreerden de verschillende sporten tijdens het openingsfeest. Crevits was verbaasd door de grote aanwezigheid van leerlingen. “Jullie zijn gelukzakken. Het gebeurt maar zelden dat alle leerlingen van de school worden betrokken bij zo'n opening”, zei Crevits, waarna ze een megaselfie nam met de voltallige schoolpopulatie.

De opening van de speelplaats betekende tegelijkertijd het startschot van de bouw van het nieuwe schoolgebouw Diderot, langs de kant van de Olmstraat. Minister Crevits mocht als eerste de bouwkraan bemannen.

Uniek bij deze nieuwbouw is de samenwerking met wereldspeler Barco, gespecialiseerd in videowalls. “We werken mee aan een project dat de impact van ‘teleleren’ onderzoekt”, legt schooldirecteur Jean-Marie Noreillie uit. “Zo zijn er lokalen waar we lessen kunnen geven die ook door onze uitwisselingsstudenten in Finland kunnen worden gevolgd. Omgekeerd zullen wij de Finse lessen kunnen bijwonen, ter voorbereiding van de uitwisselingsprojecten.”

“De nieuwbouw kost 4,3 miljoen euro, waarvan 3 miljoen euro Vlaamse subsidies”, aldus Crevits. “Hij moet klaar zijn tegen eind volgend schooljaar”, besluit Noreillie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio