Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Hoe ‘frietketel’ Renaud Hardy vooral overloopt van zelfmedelijden: “Ik heb alles gefilmd om te bewijzen hoe ver ze een mens kunnen drijven”

Hoe ‘frietketel’ Renaud Hardy vooral overloopt van zelfmedelijden: “Ik heb alles gefilmd om te bewijzen hoe ver ze een mens kunnen drijven”

“Toen ik gisteren terug in de gevangenis kwam, was er geen warm eten meer voor mij. Terwijl ik ’s middags alleen maar een boterham had gekregen. Kunt ge u dat voorstellen?” Foto: Photo News

Er zijn meer kosten aan Renaud Hardy dan je op zijn gezicht kan aflezen. Gisteren, tijdens deel twee van zijn Grote Hardyshow, kreeg hij het geweldig op de heupen van alles wat hem dezer dagen tegenzit in het assisenhof en in de gevangenis. Mocht hij nog vrij zijn, al die opgekropte frustratie zou wellicht op een nieuwe moord uitgedraaid zijn, maar in de beklaagdenbank kan hij enkel jammeren van zelfmedelijden. “Of hij nog iets toe te voegen had”, vroeg voorzitter Thys na afloop van zijn verhoor. “Het valt me enorm zwaar om hier bij manier van spreken in mijn bloot gat te staan. Ik wil me nog maar eens excuseren tegenover iedereen die ik gekwetst heb. Mijn moeder, mijn broer en zus, mijn petekind…”, huilde hij. De slachtoffers? Glad vergeten.

Zijn frietketel, het is de rode draad in het leven van Hardy. Hoe hij telkens in brand vliegt als de frustraties zich opstapelen en hoe hij dan uitrukt om te blussen. Altijd bij vrouwen, altijd met geweld ...

Het beste van Enkel voor abonnees