Aarschotse brandweermajoor gaat crisissituaties op luchthaven coördineren

Aarschotse brandweermajoor gaat crisissituaties op luchthaven coördineren

André Peeters en met majoor Jan Lambrechts, die verkast naar de luchthaven. Foto: IF

Zaventem / Aarschot -

Na twintig jaar trouwe dienst bij de brandweer van Aarschot en Hulpverleningszone Oost- en Vlaams-Brabant kiest majoor Jan Lambrechts ervoor zijn vleugels uit te slaan. Hij neemt een topjob aan bij de luchthaven in Zaventem.

Jan Lambrechts ging zopas in op het aanbod van Head of Fire & Emergency Services bij de Brussels Airport Company en zal er vanaf 1 maart 2018 verantwoordelijk zijn voor alle crisissituaties en incidenten op het gehele luchthaventerrein. Hij zal er ook de verantwoordelijke zijn die de contacten onderhoudt met de overheidsdiensten en alle relevante luchthavenpartners.

Alvast geen sinecure in deze tijden, maar de man kan terugblikken op bakken ervaring en motivatie.

Jan begon in 1998 bij de Aarschotse brandweerdienst. Als officier-dienstchef van het Gewestelijk Brandweercentrum Aarschot leidde hij er een ploeg van vijftig brandweermannen en deed aan brandpreventie. Hij was verantwoordelijk voor de operationele leiding van de brandweerdienst en voor de opmaak van noodplannen.

De laatste periode heeft hij ook intensief meegewerkt aan de noodplannen rond terroristische aanslagen. “Jan vervulde een belangrijk aandeel in grote interventies zoals de wateroverlast in 1998, de brand van zitmeubelfabriek St. Jozef en de brand van een zwembadproducent op het bedrijventerrein. Ik wil Jan dan ook danken voor de jarenlange inzet en wens hem veel succes met deze nieuwe uitdaging”, zegt burgemeester André Peeters (CD&V).

“Ik kijk enorm uit naar deze job, ik wil hier volop voor gaan”, reageert majoor Jan Lambrechts. “Maar ik dank alle collega's waar ik heb mee samengewerkt en vooral ook de mensen die mij een deel van het vak hebben aangeleerd en die een indruk hebben nagelaten door hun kennis, persoonlijkheid, dynamisme, vriendelijkheid of door al deze kwaliteiten samen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio