Ontroerend: hond “met zesde zintuig” troost onbekende man die dag eerder zijn huisdier verloor

Ontroerend: hond “met zesde zintuig” troost onbekende man die dag eerder zijn huisdier verloor Video: Facebook

Een absolute schat is Cora, de hond van de Amerikaanse Madison Palm. Toen de hond samen met haar baasje tijdens een overstap moest wachten in een luchthaven, ging het schattige dier even een man begroeten die er zichtbaar erg ongelukkig uitzag. Geen beslissing die het dier zomaar nam, zo bleek kort daarna. “Ik heb afgelopen nacht zelf afscheid moeten nemen van mijn hond”, klonk de verklaring van de man.”

De viervoeter wist blijkbaar zeer goed dat hij wel wat gezelschap kon gebruiken. “Haar persoonlijkheid is ongelofelijk, ze houdt van iedereen”, vertelde Madison aan The Dodo. “Ze zit altijd dicht bij me en houdt me goed in het oog als dat niet het geval zou zijn. Ze houdt er ook van om vreemden te benaderen, enkel maar om gedag te zeggen.” Dat was ook zo op de luchthaven het geval, maar toevallig kon de man haar gezelschap wel zeer goed gebruiken.

Ondertussen hield Palm alles vanop een afstand in de gaten. “Ik vroeg de man of het gezelschap van Cora hem stoorde", verklaarde ze. “Maar hij maakte bijgevolg meteen duidelijk dat dat totaal niet het geval was. Sterker nog, met een somber gezicht en tranen in de ogen zei hij zelfs dat de dag voordien zijn hond was overleden.” Om zichzelf te troosten, krabde hij achter de oren van Cora, aaide over haar rug en bleef hij fluisteren hoe schattig ze wel niet was.

Ook toen de man zijn gsm bovenhaalde om een foto te nemen, toonde Cora zich als een voorbeeldige hond. Ze ging recht voor de man postvatten en bleef perfect stilzitten. “Ze weet nu eenmaal wanneer iemand pijn heeft en wie haar nodig heeft. Daar heb ik nooit over getwijfeld. Ik denk dat ze een soort zesde zintuig heeft”, aldus Madison. “Ik ben dolgelukkig dat ik kan zeggen dat ze mijn hond is.” Dat Cora intussen ook een opleiding volgt om therapiehond te worden, hoeft niet te verbazen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees