Vier mannen bestraft nadat vrouw door combinatie van bier, medicijnen en heroïne sterft

Vier mannen bestraft nadat vrouw door combinatie van bier, medicijnen en heroïne sterft

Foto: ss

Roeselare - De correctionele rechtbank in Kortrijk heeft woensdag vier mannen veroordeeld voor hun aandeel bij een overdosis met fatale gevolgen bij een 54-jarige vrouw uit Roeselare. Eén van de beklaagden kreeg 40 maanden effectief, de rest kreeg een gevangenisstraf met uitstel.

In de nacht van 9 op 10 juli 2017 kregen de hulpdiensten even na middernacht een noodoproep uit een appartement in de Ardooisesteenweg in Roeselare. De 54-jarige vrouw was bewusteloos nadat ze heroïne had gebruikt. Ze was twee weken eerder ontslagen uit een ontwenningskliniek. De combinatie van bier, medicijnen en heroïne werd haar uiteindelijk fataal.

Haar 40-jarige vriend werd meteen in boeien geslagen. Drie andere mannen werden later ook aangehouden. Twee van hen bleken ter plaatse te zijn geweest toen de vrouw de drugs gebruikte. Allen ontkenden ze dat ze de vrouw hebben laten sterven. Ze hebben zelfs de eerste hulp toegediend in afwachting van de hulpdiensten.

De vriend kreeg uiteindelijk een straf van vijftien maanden met uitstel en een geldboete van 6.000 euro, waarvan 600 effectief. De 18-jarige onderbuur kreeg twaalf maanden met uitstel voor zijn betrokkenheid. Een andere verdachte kreeg zeven maanden met uitstel. De 37-jarige man was niet aanwezig op het moment van de feiten. Hij stond enkel terecht voor het bezit van drugs.

De zwaarste straf was voor een 34-jarige man die zich net had bevoorraad met een lading drugs in Rotterdam. Het openbaar ministerie had 37 maanden gevorderd, maar de rechtbank verhoogde zijn straf zelfs tot 40 maanden effectief.

De zoon en de dochter van de vrouw kregen een schadevergoeding van 4.100 euro, de ouders kregen 8.100 euro.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees