VTM strikt Tom Boonen als commentator van wielerklassieker Milaan-San Remo

VTM strikt Tom Boonen als commentator van wielerklassieker Milaan-San Remo

Casteleyn en Boonen vorig jaar in het commentaarhok bij Halle-Ingooigem. Foto: PHOTOPRESS.BE

De Italiaanse wielerklassieker Milaan-San Remo zal het komende seizoen op het open net te zien zijn in het Vlaamse televisielandschap. Zender VTM heeft de rechten verworven voor de legendarische wielerwedstrijd. Niemand minder dan Tom Boonen zal aan de zijde van journalist Merijn Casteleyn het (co)commentaar verzorgen.

Hiermee onderstrepen beide tenoren nogmaals hun innige band. De VTM-journalist publiceerde eind 2017 samen met Tom Boonen het boek ‘Jaren van Bewondering’, waarin vijftig verhalen werden opgelijst van rivalen en vrienden die getuigden over de voormalige wielrenner. Bij zijn afscheid als profrenner verzorgde Casteleyn ook een VTM-special en Boonen draafde al eens eerder naast Casteleyns zijde op als gastcommentator bij Halle-Ingooigem van 24 juni vorig jaar. De Kempense wielrenner stond zelf tweemaal op het podium van ‘La Primavera’.

Tom Boonen: “Ik verwacht veel van de Belgen”

“Ik ben heel content dat ik erbij ben want het is de eerste echte klassieker waarbij ik commentaar ga geven”, zegt Boonen. “Ook de koers zelf belooft de moeite te zijn, ik verwacht veel van de Belgen, zoals Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet. Heel knap dat Gilbert blijft gaan voor die droom van de vijf monumenten. Hij wil ook altijd koersen en daar hou ik wel van. Ook Van Avermaet gaat zeker weer meedoen, als je zijn vorm nu al ziet.”

Casteleyn treedt zijn co-commentator bij. “Het is geweldig dat we de kans krijgen om deze wedstrijd live uit te zenden. Internationaal is San Remo toch de eerste grote afspraak. Heel leuk ook om Tom Boonen opnieuw naast me te hebben in de commentaarcabine. De eerste keer, vorig seizoen in Halle-Ingooigem, deed hij dat perfect, met humor en kennis van zaken. En die kennis van zaken komt ook nu zeker van pas.”

Televisiezender VTM zendt op 17 maart Milaan-San Remo uit en is te volgen vanaf 14.30 uur.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.