Interieur

Met deze betaalbare ingrepen vrolijk je de kinderkamer op

Met deze betaalbare ingrepen vrolijk je de kinderkamer op

Links: een klein bureautje naast het grote exemplaar van mama of ouder kind. Rechts: een geïmproviseerd speelhoekje in huis met tapijten en een muursticker.

Vergeet kinderkamers die vol speelgoed liggen, met de richtlijnen van de Australische Lisa - zaakvoerster bij Ziink Interiors - creëer je zelf een georganiseerde ruimte die speels oogt zonder chaos. Meer nog: dankzij haar tips worden ze ook uitnodigende plekjes om te leren.

Aan de Britse krant The Daily Mail verklapt ze haar (makkelijke) tips om de ruimte op een goedkope manier een frisse uitstraling te geven en ineens ook praktisch te maken. “Opbergruimte is voor mij altijd het belangrijkst - voorzie manden of opbergers voor puzzels, boeken en speelgoed. Maar ga bij voorkeur niet voor één grote kist. Dit vraagt om rommel en het is bovendien overweldigend voor je kinderen omdat al het speelgoed tegelijk op hen afkomt. Door het op te splitsen kunnen ze zich concentreren op één activiteit en blijven ze langer zoet bezig.”

Met deze betaalbare ingrepen vrolijk je de kinderkamer op
Foto: IG

Een nieuwe look? Bedspreien, kunstwerkjes en planten uit kunststof kunnen de kamer volgens de interieur-experte instant een nieuwe uitstraling geven. “Ga voor goedkope items, zo kun je ze makkelijk weer vervangen als je de kamer wil afstemmen op de seizoensgebonden mode. Extra tip: ga voor één accentmuur (behang of stickers) om van een sobere een trendgevoelige kamer te maken. Voor een meer feeërieke twist: kies voor een hip muggennet over het bed of het bureau, eventueel met ledlichtjes eronder voor een magisch resultaat. Spendeer het grootste deel van je budget aan de belangrijkste meubels zoals een bed en opbergruimte, decoreer met de rest.”

Met deze betaalbare ingrepen vrolijk je de kinderkamer op
Foto: IG

Een klein huis? Lisa zegt dat er altijd plaats genoeg is om een compact kinderhoekje te voorzien. “Met het gebruik van kasten en rekken kan je een ruimte afbakenen. Ze zijn een ideale oplossing om je kind dicht bij je bezig te houden als je zelf aan het werk bent, bijvoorbeeld in de keuken. Tapijten zijn ook een goede optie om een speelzone te definiëren. Denk ook aan een plekje buitenshuis. Een stukje kunstgras met een picknicktafel op kindermaat oogt uitnodigend voor je mini-me.”

Met deze betaalbare ingrepen vrolijk je de kinderkamer op
Foto: IG
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees