Huis niet binnen half jaar verkocht? Dan bent u in één klap 1.000 euro rijker

Huis niet binnen half jaar verkocht? Dan bent u in één klap 1.000 euro rijker

Peter-Jan Matthijs en Jan Vlieghe van Albert Vastgoed willen klanten lokken met een opvallende stunt. “We doen er alles aan om een huis te verkopen.” Foto: mvn

Brugge / Oostkamp -

Een vastgoedkantoor uit Sint-Andries (Brugge) start met een opvallende marketingstunt. Ze gaan met al hun klanten een weddenschap aan. Als uw huis niet binnen de zes maanden verkocht is, krijgt u 1.000 euro. “Zo willen we vertrouwen inboezemen.”

Wedden voor 1.000 euro? Die vraag stelt vastgoedkantoor Albert Vastgoed sinds deze week aan al haar klanten. De weddenschap oogt alleszins simpel. Als uw huis niet binnen de zes maanden verkocht wordt, dan krijgt u 1.000 euro in ruil. “Het concept is bewust zo simpel gemaakt”, klinkt het. “Als we onze belofte niet waarmaken, dan wordt de klant zo vergoed. De sector wordt vaak met argwaan bekeken. Maar op deze manier willen wij mensen toch vertrouwen inboezemen. Ze hebben hier niets te verliezen, zeg maar.”

Huiskamers

Jan Vlieghe (39) uit Brugge en Peter-Jan Matthijs (40) uit Waardamme richtten enkele jaren geleden al hun eigen vastgoedkantoor op. En ook toen zwommen ze al behoorlijk tegen de stroom in. Geen chique kantoor, wel een huiselijk ingerichte living om klanten in te ontvangen. Zo zijn ze in Brugge, Torhout, Oostende, Gistel, Deinze, Diepenbeek, Antwerpen en Smetlede gevestigd.

“We hebben verschillende ‘livings’. Soms is dat letterlijk een living, maar ook onze kantoorruimtes zijn ingericht als een echte huiskamer”, zegt Jan. “Een bewuste keuze omdat we beseffen dat mensen meestal niet al te vaak hun huis verkopen. Dan willen we hen ook een goed gevoel geven wanneer dat ze dat doen.”

De nieuwe marketingstunt is sinds deze week gestart. Het gaat om een uniek concept in de vastgoedsector. Jan en Peter-Jan werkten voordien wel al volgens het ‘no cure, no pay’-principe. Maar nu gaan ze nog een stap verder. “Het gebeurt vaak dat mensen de makelaar niet moeten betalen als de woning na zes maanden niet verkocht is”, aldus Peter-Jan. “Maar dan zijn ze die tijd wel kwijt. Omdat we die vrees vaak hoorden bij klanten, zijn we over die weddenschap gaan nadenken.”

Schatting

Maar wie slimmer dan de makelaars denkt te zijn en hen wil uitdagen om zijn of haar huis aan een veel te hoge prijs te verkopen, is eraan voor de moeite. “Het is uiteraard zo dat we de woning eerst gaan schatten”, legt Jan uit. “Van zodra wij er een waarde op geplakt hebben, gaan we met de klant overleggen. Die kan uiteraard beslissen om een hogere prijs te bepalen. Maar als de klant binnen de zes maanden een bod weigert dat even hoog is als onze geschatte waarde, gaan we uiteraard geen 1.000 euro betalen. Anders zou het wel heel leuk worden voor de mensen (lacht).”

De actie loopt amper enkele dagen, maar het kantoor kreeg wel al verschillende reacties. Eén klant ging de weddenschap zelfs al aan. “We merken wel dat dit de drempel voor mensen verlaagt”, zegt Jan. “In België wordt ongeveer de helft van de huizen zonder makelaar verkocht. Dat is vaak omdat mensen de sector niet vertrouwen. Met onze campagne richten we ons uiteraard ook op hen. Want dit is onze manier om te zeggen: wij zullen er alles aan doen om uw huis aan een marktconforme prijs te verkopen. En we willen zelfs het risico nemen om daar iets tegenover te zetten.”

Permanente actie

Hoe lang de campagne precies zal lopen, is nog niet duidelijk. Het kantoor plakte er nog geen termijn op. “Als blijkt dat dit echt het duwtje is dat mensen nodig hebben, maken we er misschien wel iets permanent van.”

www.weddenvoor1000euro.be

Corrigeer

MEER NIEUWS