Granaten, ontstekers en geladen pistolen

Opnieuw wapenarsenaal gevonden bij tiener: dag na schietpartij Florida ging ook hij met geladen pistool naar school

Opnieuw wapenarsenaal gevonden bij tiener: dag na schietpartij Florida ging ook hij met geladen pistool naar school

Bij Alwin Chen (links) werd een heus wapenarsenaal gevonden Foto: rr

Brussel -

Bij een tiener uit de Amerikaanse staat Maryland is thuis een heus wapenarsenaal gevonden. De jongeman was op school opgedaagd met wapens bij zich, waaronder ook een geladen pistool. Dat deed hij een dag na de bloedige schietpartij op een school in Florida.

De achttienjarige Alwin Chen is donderdag in Montgomery County in hechtenis genomen nadat hij op school, de Clarksburg High School, een geladen pistool en een mes had meegebracht. Dat was een dag na de bloedige schietpartij waarbij op een school in Florida zeventien mensen zijn doodgeschoten.

Bij een huiszoeking is bij Chen een heus wapenarsenaal aangetroffen zoals een AR15-geweer, munitie, meerdere granaten, een tactische jas, en een ontsteker voor een landmijn. De tiener zou ook vroeger al minstens één keer een vuurwapen naar school hebben meegebracht.

Ook in Los Angeles

Ook in Los Angeles hebben de autoriteiten een tiener aangetroffen met een wapenarsenaal, zo meldde de krant Los Angeles Times op gezag van de sheriff van LA County. Een zeventienjarige leerling van de El Camino High School met een “uitgebreid disciplinair” verleden had gezegd dat hij de campus binnen de drie weken zou “omverschieten”. Een veiligheidsman van de school confronteerde vrijdagmiddag meteen de tiener die zei dat het enkel om een grap ging.

De verwittigde politie leerde daarop dat er een handvuurwapen op het adres van de jongen was geregistreerd. Bij hem thuis vonden de speurders twee semi-automatische geweren, twee handvuurwapens en negentig magazijnen. Zijn broer zei dat de wapens van hem waren. De vastgezette tiener was boos omtrent de regels in de klas.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees